Miroslav Josef Bezecný: Byli jsme před Unií, budeme i po ní...

02.05.2022 12:41 | Komentář

Z mých komentářů víte velmi dobře, že jsem pro sjednocenou Evropu. Ale setrvávat v EU za současné situace jako chudý příbuzný mi moc smysl nedává.

Miroslav Josef Bezecný: Byli jsme před Unií, budeme i po ní...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Pracuje Evropská unie pro blaho všech členských států, nebo jen pro pár privilegovaných? V době energetické krize se dozvídáme, že jsou ministři Evropské unie, kteří jsou zodpovědní za energetiku. Ale místo aby se zodpovídali za současnou situaci, opět od nich slyšíme pouze laciná hesla. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí

Drazí výrobci laciných hesel!? Jenže i na to mají dobře placené týmy lidí, protože oni sami by se ani na to nezmohli. A tak je prý pro jednotlivé státy výzva vysvětlit lidem současnou krizi. Ale vlády přece jsou tu proto, aby jednaly a řešily, a ne aby prováděly výzvy a vysvětlovaly. A prý to také bude „něco" stát. Se zlou by se potázal kapitán lodi, kdyby byla pro něj „výzva" vysvětlit lidem, že díky jeho špatné navigaci se loď potápí, a že je to „bude něco stát". Ale unie se nepotápí. Odnesou to jen lidé, a vlády a Brusel pojedou vesele dál.

Když dělník v továrně vyrobí zmetek, nejen že nedostane zaplaceno, ale ještě navíc musí škodu, kterou způsobil, uhradit. Jaké postihy dostanou ministři Evropské unie zodpovědní za energetiku? Jaké postihy dostanou jednotlivé vlády za špatnou práci? Začnou asi tím, že si opět zvýší platy a benefity. Přece všichni víme, jak jsou upracovaní, když dělají dvacet čtyři hodin denně. Někteří to také zdůvodňují tím, že jsou ve funkci teprve pár měsíců. Jak by to vypadalo, kdyby dělník ospravedlňoval svoji špatnou práci tím, že je v továrně teprve pár měsíců? Omluvil by mu to zaměstnavatel? Musí nejen pracovat pro blaho lidí, ale také musí vést loď, zvanou Evropská unie, bezpečně do přístavu. Museli přece počítat s tím, že si to ruský medvěd nenechá líbit. Copak se někdy v dějinách stalo, že by si Rusové nechali něco diktovat a přikazovat? Krize ve vztazích Ruska s Ukrajinou netrvá jen dva měsíce. Proč se na to EU, proč se na to jednotlivé státy nepřipravily? A proč se na to nepřipravilo ani NATO? Musí za to přece nést zodpovědnost. Nejlepším řešením by asi bylo (jako při volbě papeže) zavřít je do jedné místnosti a neodemknout dříve, dokud by nepředložili logické, přímočaré a smysluplné řešení. Už můj dědeček říkal, že: „Nehodnotí se snaha, hodnotí se pouze výsledek. A jestliže někdo nedokáže něco vysvětlit znamená to, že tomu sám nerozumí".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…