Miroslav Josef Bezecný: Být Čechem je trestný čin?

15.03.2023 20:44 | Komentář

Opět se bude, ze všech stran, hodnotit demonstrace na Václavském náměstí. Já tam osobně nebyl, ale ze zpravodajství jsem nějak nezaznamenal, že by se tam propagovala podpora Ruska, nebo naopak haněla Ukrajina.

Miroslav Josef Bezecný: Být Čechem je trestný čin?
Foto: Facebook Jan Fišera
Popisek: Demonstrace Česko proti bídě na Václavském náměstí

Nebo snad komentátoři chtějí říci, že už jen samotné nošení české vlajky je podpora Ruska? To je ovšem velmi zajímavé. A jak to bylo s „útokem" na Národní muzeum? Národní muzeum je muzeum českého národa. Může národ útočit na svůj vlastní symbol státnosti? 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí
Chtěli tam snad ukrást kostru velryby, nebo si nacpat do kapes pár trilobitů? Národní, čili české. Nebyl celý tento konflikt uměle vyvolán, aby se zdiskreditovala jinak pokojná povolená demonstrace? Je zajímavé - alespoň to je na záběrech kamer vidět - že policisté rozvinuli kordon před Národním muzeem daleko dříve, než se vůbec jakékoliv náznaky "útoku" objevily.

Na každé demonstraci vždy byli a jsou provokatéři. Proč policie nezadržela ty, kteří u muzea vykřikovali hesla proti Ukrajině - např. „sundejte ten hadr" - apod.? Já jsem u koně demonstroval  21. srpna 1968 proti okupaci vojsky Varšavské smlouvy (úmyslně nepíši Ruskem, protože tam byli i Ukrajinci). Příslušníci které Sovětské socialistické republiky byli vojáci-okupanti, kteří v srpnu 68 odstřelovali Národní muzeum? Při demonstraci v srpnu 1969, při prvním výročí okupace, do nás najely multikáry podniku Sady, lesy, zahradnictví. Ve předu měli radlice, a těmi nás od sv. Václava vytlačili. Potom tam navezli zeminu, a zasázeli do ní kytky a keře, abychom již k Václavovi nemohli.  Hned u sochy sv. Václava byla tramvajová zastávka. Kdo tam stál delší dobu, přišli k němu dva esenbáci, nastříkali mu do obličeje slzný plyn, nasadili mu pouta, a odvedli ho pryč. Tenkrát jsem tam také já vytýčil heslo: „Jsme s vámi, pojďte s námi (v poutech). Ale nepovalili ho na zem, ani po něm nešlapali, jak to demokraticky předvedli členové  demokratického komanda. Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak heslo Čechy Čechům je podpora Ruska a terorismus. Neskončí Češi nakonec v rezervacích, tak jako původní obyvatelé Ameriky? I když to zase tak špatný nápad není. Jsme malá zemička, a tak ji přejmenujeme na „Česká rezervace", kde budou žít pouze Češi, čeština bude úředním jazykem, a budou zde platit pouze české zákony. Nedojdeme ale nakonec ke zjištění, že už jen to, být Čechem, je trestný čin?

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.