Miroslav Josef Bezecný: Celej svět už ví to dnes...

13.04.2022 18:41 | Komentář

TGM prosazoval, že demokracie je diskuse. Naše vláda si ale našla nový „pane di póvero“ - cenzuru. Vedou se o tom hlubokomyslné debaty, a pak není čas na řešení krize. To je jaksi podružné.

Miroslav Josef Bezecný: Celej svět už ví to dnes...
Foto: pixabay.com
Popisek: Cenzura - ilustrační foto

Cenzura ano nebo ne? Trvám na tom, že je v gesci jednotlivých redakcí, o čem chtějí psát. A komu se to nelíbí, ať to nečte (jenže proti čemu by se potom bojovalo?).

Každému průměrně inteligentnímu člověku je jasné, že v motoristickém magazínu se nebude psát o pěstování ředkviček. A zahrádkáři nebudou psát o bombardování měst. Jako šéfredaktor jsem také schvaloval uveřejnění jen toho, co bylo v souladu se zaměřením magazínu. Co je na tom divného? Ale aby se do toho pletla vláda!? Musí si konečně uvědomit, že jsou placeni s našich peněz - z peněz daňových poplatníků. Proto jsou v podstatě našimi zaměstnanci. Je to utopie, ale v tom případě by měli poslouchat oni nás, a ne my je. Já jsem nevolil ani jednoho z těch, kdo je v současné době ve vládě, v parlamentu a v senátu. Mám je proto bezpodmínečně poslouchat? Mohu je tak maximálně tolerovat. Jak již napsal V.I. Lenin: „stát je organizované násilí“. Ale někoho trestat za odlišný názor mi připadá ubohé.

Tak přemýšlím, kdo vlastně jsem. Jsem rusofil? Jsem amíkofil? Nebo snad eurofil? Já se osobně domnívám, že jsem světofil. Respektuji názory všech, i když to neznamená, že s nimi souhlasím. Ale nechat si nařizovat co si musím povinně myslet to zásadně odmítám. Jan Werich zpíval: „...celej svět už ví to dnes že řetěz mravy nenapraví...“.

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…