Miroslav Josef Bezecný: Šíření poplašné zprávy?

20.02.2022 15:49 | Komentář

Rusko mělo zaútočit na Ukrajinu ve středu. Alespoň tak nám to prezentovala naše vláda, poslanci i senátoři prostřednictvím médií. Ale útok se nakonec nekonal. Proč? Český premiér Petr Fiala ukázal nekompromisní postoj. A Rusko se zaleklo.

Miroslav Josef Bezecný: Šíření poplašné zprávy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Putin asi prohlásil: "Ještě víc takových Fialů a Rusko je definitivně v pr**li". Co se nám to snaží namluvit? Od druhé světové války žije Evropa celkem klidným životem. Komu se to nelíbí? Kdo se znovu snaží rozdmýchat celosvětový válečný konflikt?

První i druhá světová válka začínaly "celkem bezvýznamnými" lokálními "epizodami". Na každých válkách vždy "někdo" vydělal. A nebyly to částky nijak malé. O co tedy naší vládě jde? Dodává Ukrajině zbraně zadarmo, nebo bude požadovat zaplacení? V každém případě dodávky zbraní z naší republiky zaplatí životem lidé Ukrajiny nebo Ruska.

Ale pokud tedy Rusko Ukrajinu nenapadne, jedná se jednoznačně o šíření poplašné zprávy. S cílem vyvolat paniku, a také zřejmě zastřít daleko vážnější problémy - inflaci, zdražování, energetickou chudobu, exekuce, znehodnocování vkladů drobných střadatelů, zadlužování republiky a nezvládání pandemie.

Jedinou nadějí pro panikáře je tedy to, že nakonec Rusko Ukrajinu napadne. Pokud k tomu ale nedojde, budou všichni šiřitelé poplašné zprávy souzeni a potrestáni? Nebo vznikne nebezpečný precedens, že šíření poplašné zprávy nebude trestné, a bude k tomu navrhnut další zákon?

Pokud tedy vláda České republiky myslí solidaritu s Ukrajinou vážně, a skutečně jí jde jen o zachování míru, proč nenabídne Prahu jako neutrální místo pro setkání zástupců vlád Ukrajiny a Ruska?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…