Miroslav Josef Bezecný: Vlk se nažral a koza zůstala celá

30.03.2023 13:33 | Glosa

Vrcholí debaty o tom, že po roce 2035 se bude smět jezdit jen na umělá syntetická paliva. To je ale velice šalamounské rozhodnutí. Takže vše zůstane při starém, a bude se dále jezdit na benzin i na naftu.

Miroslav Josef Bezecný: Vlk se nažral a koza zůstala celá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Export automobilů, ilustrační foto

Benzin je přece také umělé syntetické palivo. Nebo snad někdo viděl, že by se v přírodě vyskytoval čistý benzín? Než se zjistilo, že se dá použít jako palivo do motorů, byl to jen odpadní produkt při zpracování ropy. V podstatě je také nafta umělé syntetické palivo - je přece také zpracovávaná v rafinériích. A stejně tak se zřejmě bude moci jezdit i na líh. I to je umělé syntetické palivo. A tak bruselští zákonodárci opět zazářili. Jen jde o to, jestli to udělali úmyslně, nebo to jen flákají, jako ostatně všechno. Nebo je to snad návrh českých europoslanců?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…