Miroslav Josef Bezecný: Zprava zleva samozvanci...

11.01.2023 18:02 | Komentář

...zpíval ve své písničce Karel Kryl. On to sice myslel na Vencu a jeho soldatesku, ale poplatné je to dodnes. To ostatně ukazuje nejen složení vlády, ale i kandidátů na prezidenta.

Miroslav Josef Bezecný: Zprava zleva samozvanci...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Co toho zase naslibovali!? Neuvědomují si, že pravomoci prezidenta jsou již tak moc okleštěny, že v podstatě žádné nemá. Koho tedy volit? Prezident musí být především reprezentativní typ, vzbuzující úctu a přirozenou autoritu. Který ze současných kandidátů to splňuje?

Měl jsem "žhavého koně", na kterého jsem chtěl vsadit. Ale jeho snaha o to, aby naši republiku dostal do ještě většího područí Američanů?! Další zase zřejmě ukazuje snahu o "dobré vztahy" s Francií. Které menší zlo si vybrat. Být zámořskou kolonií, nebo "jen" Evropskou, jako za I. republiky?. Pak bychom ovšem mohli prosazovat, aby úředním jazykem Evropské unie byla buď kulturní francouzština, nebo precizní němčina.

Jestliže má některý z kandidátů velký soukromý majetek, je zde reálný předpoklad, že nebude tolik hazardovat se státním majetkem, a možná se bude, alespoň občas, i zasazovat o blaho lidí. Třeba nás ještě některý z ostatních kandidátů překvapí, ale je to málo pravděpodobné.

Za velký podraz lze také považovat jednání jednoho kandidáta, kterého podporoval předseda ČSSD. To, že o svém rozhodnutí odstoupit do poslední chvíle socdemáky neinformoval, možná vyvolá zemětřesení v ČSSD a třeba to bude stát předsedu křeslo.

"Zprava zleva samozvanci v týmu sehraném. Každý šašek má dnes šanci stát se Reaganem." (Karel Kryl)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…