Miroslav Kulhavý: „201. poslanec“ Jakub Železný „griloval“ Stanislava Křečka

13.02.2020 11:53

V událostech komentářích 12. 2. to nebyl rozhovor s nově zvoleným ombudsmanem Stanislavem Křečkem, ale zcela cílený útok. Přesně ukázal, co by veřejnoprávní televize neměla být. My, takto privatizátoři ČT, kteří si přivlastnili výchovu národa, jsme pana Křečka nechtěli, a tak to musí být znát!

Miroslav Kulhavý: „201. poslanec“ Jakub Železný „griloval“ Stanislava Křečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor České televize Jakub Železný

Místo toho, aby čerstvě zvoleného vyzpovídal, jaké jsou jeho představy při naplňování svěřeného postu, uchýlil se Železný, za pomoci vyhrabaných starých relikvií, k vykreslení osoby čerstvě zvoleného ombudsmana v co nejhorších barvách. Za sebe – umím si přestavit, že bych takto cíleně dotěrného redaktora poslal do … háje. Pan Křeček to diplomaticky ustál, byť právě to, že ten „výslech“ v půlce neukončil, mu vyčítám.

Přímo evidentní ukázka zaujatosti byla, při probírání se životopisem zvoleného, že „opomněl“ perzekuční vyhození od justice, ale zdůraznil členství v ČSNS ( tedy ne v KSČ jako jiní současní politici) s estébákem v čele, což ovšem zcela jistě nebylo tehdy na nástěnce.

Nemám věšteckou kouli a tak nevím, jak se bude panu Křečkovi na postu ombudsmana dařit; věk bude jistě hrát svoji roli, ale zkušenosti a i znalost „terénu“ jsou významným plusem. Nelze než popřát, aby se mu podařilo po devastační předchůdkyni vrátit vážnost úřadu a být tím posledním spásným bodem ukřivděným, když občas státní správa selhává.

P.S.
Neodpustím si poznámku na okraj: tedy spíše poděkování Minářovi a jeho bilionu chvilkových blbostí, že tak významnou měrou svým vyhrožováním demonstracemi přispěl ke zvolení pana Křečka ombudsmanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…