Miroslav Kulhavý: Američané nařizují Rusům - „Válku začněte ve středu 16. 2. ve 3 hodiny.“

16.02.2022 21:21 | Komentář

Chtělo by se hned dodat: jinak budou naši zpravodajové, tedy vyzvědači za šašky a hlavně za pobízeče k válce. FORUM 24 z 15.2. si v té podpultové zprávě z kruhů blízkých americkému výzvědnému spolku přímo rochnilo – ostatně jako u mnohých jiných „zaručených“ zpráv.

Miroslav Kulhavý: Američané nařizují Rusům - „Válku začněte ve středu 16. 2. ve 3 hodiny.“
Foto: Hns
Popisek: Americká svoboda, ilustrační koláž

Dle současného popisu situace tanky skutečně vyrazily….ale opačným směrem. Pokud tato tendence vydrží, jsou opravdu americké výzvědné služby za blbce a politicko-bulvární plátek Forum24 také. A pokud tu bublinu vypustili Rusové, patří jim jednička v klamání protivníka.

Pozastavil bych se u pojmu „protivník“; vzájemná obchodní výměna USA – Rusko tomuto pojmu poněkud odporuje. Stejně tak vyhlášené sankce z EU nejsou na závadu čilé obchodní spolupráci hlavně Německa a Francie, takto lídrů Západní Evropy.

Když částečně opustíme „velkou politiku“, zůstává otázkou, jak se mají zachovat malé státy, jako jsme my. Obchod s Ruskem nebyl velký a ještě ho postihly sankce EU a české firmy jen těžko hledají náhradu a některé to vzdaly.

Z jiného soudku: USA se prostřednictvím NATO cpou vojensky do východních evropských států (konvoj právě přes ČR projíždí), ale vedle cvičení směřované – jak jinak – proti Rusku, by se rádi u nás a na Slovensku usídlili nastálo. Prezidentka Čaputová podlehla a hodně Slováků se bouří (koluje mail z plného náměstí v Bratislavě), americkou základnu nechtějí s podtextem, že Rusko se vojensky na západ nepohne a naopak chtějí obchodně spolupracovat, majíc před očima svého jižního souseda s Orbánem v čele jako vzor.

Naše jasně prozápadní a silně proamerická vláda v čele ne s Fialou, ale s „přilbovým“ Lipavským, by měla přehodnotit priority a především zásadně cizí vojska ODMÍTMNOUT a nepůjde-li to jinak, členství v NATO odmítnout také. Čaputová na Slovensku nebude věčně a obě země (býv. Československo) by se měly spíše tlačit do pozice neutrálních států, byť to bude bez uznání na papíře. Výmluvné by bylo zeptat se Slováků (v referendu), zda se obávají útoku z Ruska.

Aby toho nebylo málo, přišel hned následující den (16. 2.) šéfredaktor Šafr s kritikou týdeníku Echo pro rozhovor s politologem Sergejem Kavaganovem, někdy zvaným „ruský Kissinger“. Nebudu tu snůšku hlavně polopravd rozebírat, jen opět zazněla slepá obhajoba NATO (když bylo v rozhovoru Kavaganoven kritizováno) bez zmínky zpochybnění: za zásahy v Iráku – falešný důvod údajného vlastnění zakázaných zbraní + jiný dodatek, že Saddám Husajn vraždil Kurdy,když stejný metr za násobné vraždění Kurdů Tureckem nebyl použit, v Jugoslávii – vraždění Srbů v Kosovu UCK …..prostě Šafr je vykleštěný býk.

Vedle kritiky týdeníku Echo, bez jakéhokoli oprávněného „špatného“ pohledu na USA, si dovolí – jen tak mimochodem – plivnout na Parlamentní listy pro údajný „buranský jazyk“ a to v souvislosti, že propagandistický rozhovor pojal Kavaganov intelektuálně, tedy nic pro všechny politiky, vědce, komentátory a další persony, které na PL publikují. Nedá se na to nic jiného říci, než že pravděpodobně intelektuálům z PL nestojí ta lidská nula za komentář a za mne přidat Šafrovi radu: „ Když něco bereš a do toho ještě alkohol, tak nepiš!“

Nutno dodat: to, že se Parlamentní listy nevyhýbají žádnému tématu a někdy uveřejní i to, co by politici chtěli nechat pod pokličkou, což mnohdy vyvolá potřebnou diskusi, ale což má také za následek, že jsou PL m.j. MV negativně hodnoceny. Nedá se na to nic jiného říci, než v pravém slova smyslu opakovat: „Braňme svobodu slova!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …