Miroslav Kulhavý: Jaká bude Evropa v roce 2050?

08.08.2021 9:52 | Komentář

Mnozí přední politici v celé EU se položení takovéto otázky vyhýbají jak čert kříži. Budeme-li sledovat dlouhodobé trendy, je možné dle nich učinit kvalifikovaný odhad; nejsem prognostik (m.j. ti od tématu také utíkají) a nebudu hledat výslednici třiceti let politického vývoje, ale jsou vývojové stálice, které bez silového zásahu svůj trend nezmění.

Miroslav Kulhavý: Jaká bude Evropa v roce 2050?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muslimové

Oprávněnost položení takovéto zásadní otázky od současného důchodce je v pohledu na dnešní 3. generaci, potažmo vnoučata, tedy na ty, kteří za 30 let budou uživateli toho, co jim dnes připravíme. Zatím se není zrovna moc čím chlubit – vím, zde je možná názorová jinakost.

Zcela jistě bude například pokračovat digitalizace všeho, co jen bude možné, dále snaha o snižování různých odpadů zatěžujících přírodu také nezmizí a bude ve stálém střetu s výrobou, směřující ke zvýšení kvality života ve všech směrech. Příklad: omezí se letecká přeprava? Potlačí se z více jak 90% užívání spalovacích motorů?

Jeden vývojový trend však může vše ovlivnit, vše změnit a nejde jednoznačně stanovit vývoj a výsledek. Tou velkou neznámou je stěhování Afriky do Evropy plus další příliv běženců z asijských muslimských zemí. Tak jak v Česku i přes detailní znalost situace není (zatím) politická vůle vyřešit příživníky – pobírače dávek cca 40% cikánské minority, tak stejnou neschopnost lze najít u řady záp. evropských zemí, které nejsou schopny (a to po řadu desetiletí!) vynutit si na islámské minoritě dodržování platných zákonů.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Ti, kdož dnes mažou med kolem huby muslimské minoritě za volební body nejsou hlupáci nebo debilové, ale i přesto se řídí heslem z této úpadkové provenience: „PO NÁS POTOPA!“ Ve všech západních zemích to jsou jedni z největších zločinců a je nezbytné už dnes na jejich zločinnost ukázat. Strhnout jim šálivý humanistický závoj a postavit je na pranýř, stojící v krvi obětí případné občanské války, protože věřím, že skuteční vlastenci by nepředali zemi „Evropskému chalífátu“ bez boje. Všichni, kterým zůstaly mozkové závity a nenahradili je eurem z funkcí EU (viďte paní Jourová), musí aktivně vystoupit a přinutit vládnoucí elitu k řešení islámské rozpínavosti.

Ve Francii to už někteří nevydrželi a býv. i současní vojáci vydali prohlášení, ve kterém poukazují na konkrétní nebezpečí plynoucí z islámské přítomnosti a z lhostejného přístupu státu. Hrozit vojenským převratem je dnes jistá nadsázka, ale v budoucnu se to může ukázat jako jediné řešení.

To, co již cca 100 let zůstává neřešeno, je rozpor mezi náboženskou svobodou, svobodou vyznání a platnými zákony, kterými se evropská společnost řídí (nebo by měla) a se kterými je islám v mnohých tezích v jasném rozporu. Odstrašující jsou případy v Německu (a není to jen tam), kdy mají muslimové několik manželek (taky více než pět), vesměs nezletilé a již také s potomky, kdy stát všechny mastnými dávkami platí a vůbec neřeší zneužití mladistvých a další protizákonnosti. Až směšně vypadá jediná výtka úřadů, že nezletilé manželky nechodí do školy!

A jsme u základního problému: zdůvodnění úřadu, že je to vše dle islámských pravidel, iniciuje pohled i na jiná platná islámská pravidla. Uplatňování silových a nenávistných prvků z Koránu je přímo úměrné četnosti muslimské menšiny a slabosti těch, kteří vládnou. Žádná hlava pomazaná z muslimských vědátorů nestvořila islámský „Nový zákon“, který by vynechal středověké dělení populace na muslimskou elitu, 2. kategorii „lidé knihy“ – křesťané a 3. nevěřící - káfirové.

Věřím tomu, že existují (řekl bych že hlavně v Evropě) muslimové, kterým se příčí násilí a zabíjení; byli a jsou i v islámských zemích, ale nedávná historie nás učí, že v každém muslimském společenství se časem do vedení dostanou radikálové – viz. Turecko po tatíčkovi Atatürkovi a nebo třeba Irán s nástupem Chomejního. A mírumilovná většina? MLČÍ!

Nejlepším řešením je snížit počty muslimů v Evropě – trend je bohužel opačný. Důvodem by mělo být jakékoli porušení platných zákonů. V žádném případě nelze rozdílné hodnocení domorodce a přišedšího z Afriky zdůvodňovat rozdílnou kulturou. Tu ať si praktikuje doma a i tam bez porušování rodinného práva. Rovněž může pomoci snížení výše dávek a vůbec jejich počet.

Nevidím tento problém jako jednoduchý, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale jednoduché (a při tom nejtěžší) by mělo být – najít politiky, kteří konečně začnou konat. Budou volby – přemýšlejte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…