Miroslav Kulhavý: Jednostranní Reportéři jen potvrzují, čí je ČT

09.04.2020 8:39

Novináři, a zvláště ti v ČT, tedy ve veřejnoprávním mediu, jsou profesně určeni k tzv. hlídání demokracie, tedy k objektivnímu informování o událostech doma i ve světě. V komentovaném pořadu, jakým Reportéři jsou, je v ČT podmínka - dána kodexem, že jakékoli závěry budou opřeny o nezpochybnitelná fakta. Jakákoli faktografická pyramida, podepřená osobním názorem, do ČT nepatří. To, co bylo odvysíláno 6. 4. 2020, se těmto zásadám protiví.

Miroslav Kulhavý: Jednostranní Reportéři jen potvrzují, čí je ČT
Foto: archiv ČT
Popisek: Reportéři ČT

Polopravdy a zamlčované související události jsou horší jak lež, protože se za ně schová „přesvědčivý“ závěr. Např. domnívat se, že západní zpravodajské služby jsou horší než ty naše (a to jistě jsou lépe financovány), a výsledek? ČR jako první zastavila vývoz ochranných zdravotnických prostředků za nevole ze Západu. Nevyřčený zůstal důvod čínského odkupu z našeho VOLNÉHO TRHU; byl zcela logický a z pohledu čínské strany jistě správný. Čína lhala o masívnosti počínající pandemie, ale Číňané v Evropě byli jistě dobře informovaní. Otázka: pane Volnere, budete-li mít příbuzné např. ve Francii a bude se tam šířit nakažlivá choroba vyžadující lék u nás volně prodejný, co uděláte? Nakoupíte maximální množství a pošlete lék potřebným. Stejně tak se chovali Číňané.

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí

Velmi nesolidní je mluvit o našem daru, který má jinou povahu než zpětný nákup. Nezmíněno zůstalo, že značná část slíbeného množství zůstala doma neodeslána a už vůbec je podpásovka srovnávat dar čínskému státu s nákupem od soukromých firem. Jistě je jasné, že dar se neplatí, kdežto nákup je obchodní záležitost.

Ano, je namístě kritika, že některá opatření mohla přijít dříve, ale neznám evropský stát, který byl tak akční. Vedle vytrhávaných kousků z projevů členů vlády byl dán prostor (jako přitakání vašim názorům), kývající a syčící huse z TOP 09, takto Pekarové Adamové. Jako by svou přítomností (lhostejno, co odsyčela) dokumentovala komu patří vaše kritická kladiva a do které stěny je potřeba bušit. Proč nezazněly názory z jiných pol. stran ve stejném časovém úseku?

Reportáže a vyjádření kolem domovů důchodců zařazená do celkového kritického rámce pořadu je také podraz; u většiny je zřizovatelem kraj nebo také obec, ale to by se do kritiky vlády moc nehodilo, když by hlavní díl odpovědnosti padl jinam.

A tak je nutno se ptát: od koho jste, pane Volnere, dostali zadání na tak všivácký pořád? Je to stále ta spacáková sebranka, co ČT před lety privatizovala? Už je dost minut po dvanácté, kdy měl být udělán v ČT pořádný průvan, neb o veřejnoprávnosti se nedá vůbec hovořit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty