Miroslav Kulhavý: Kdo nebo co dostalo p. Dyka a p. Bartošku před kameru s výzvou?

09.11.2016 17:43

Někdo je komediant od dětství, jiný neumí matematiku a tak jde na něco lehčího, třeba na konzervatoř a se štěstím i na DAMU, někdo ani to nepotřebuje. Pak hraje divadlo, ti šťastnější přiberou film a televizi.

Miroslav Kulhavý: Kdo nebo co dostalo p. Dyka a p. Bartošku před kameru s výzvou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Bartoška

Vytváří zábavu a zde je ten nejdůležitější moment: jsou vidět. Schopný a chytřejší podnikatel nebo řemeslník se z titulu své práce před kameru hned tak nedostane. Pan Dyk a p. Bartoška sice na videu vystupují jako občané, kterým jde o blaho naší země. Pravdou však je, že nevypadli ze své profese a byli pravděpodobně jen hlásnou troubou někoho jiného, kterému propůjčili svou tvář a jméno (údajně Karel Steigerwald - Zprávy seznamu.cz), byť s tím paskvilem souhlasili. Ale i to má herec řešit, nemusí brát každou roli a znemožnit se.

Chápu, že média využívají známé tváře do bulvárních pořadů, ale politický bulvár je jiná káva, zvláště ten, který se snaží prezentovat se jako seriózní (dobrý protimluv). Jakým právem se vemlouvají tito političtí nýmandové k národu? Právem známého obličeje? To je dost málo a to přesto, že je to pro malou část populace zvané "pražská kavárna" realita a navíc médii akceptovaná.

Do toho zapadá jednostranná sešlost u Krause, vyznačující se primitivizmem typu "Když mentál neudělí metál". Byla to zbytečná fyzická demonstrace s písní na jednu falešnou notu; stačilo, aby Kraus přečetl seznam "zpěváčků" a pak pokračoval ve stále slabším zábavném pořadu.

Autoři výzvy k týdnům neklidu vyčítají prezidentu Zemanovi kde co, ohánějí se slušností, ale nikdo z nich se neohradil, včetně "stoupající hvězdy na politickém nebi" v osobě p. Gazdíka, proti super hnusu v podobě hlavy státu zabořené v exkrementu. A jak jinak, média tomu daly dostatečný prostor včetně příslušných projevů! To má být vizitka té naší moralistické kulturní a akademické elity?!! Děkuji, nechci!

Média, hlavně ČT včetně řady politologů a novinářů, selhávají na celé čáře. Už 14 dní jsme na ČT 24 masírováni převážně nevybíravou kritikou na prohlášení čtyř ústavních činitelů, ale příslušný moderátor, který vede diskusi a zcela jistě zná vysvětlení ministra zahraničí, nikdy nenamítne, že p. Zaorálek den před pravděpodobně připraveným podrazem p. Hermana, svou vysvětlovací nótu již vyčerpal a na tak flagrantní porušení zahraniční politiky vlády, musela přijít silnější karta.

Rovněž nikdo nezvednul jako otazník podivné chování a výroky p. Hermana. Týdny projednává setkání s Dalajlámou na Fóru 2000 s tím, že to sice není ideální, ale že to lze ustát. A najednou rána, navíc sdělená přes média a s mlčícím telefonem. Vysvětlení? "Nemohl jsem jinak, je to věc svědomí." Nabízí se jasná otázka: kdepak se týdny předtím schovávala ta potvůrka svědomí, kdepak byla zavřená, že vykoukla až těsně před vědomým podrazem?!!

Stejně tak "kauza Brady"; nebudu soudit, nakolik šlo o nepochopení telefonátu navrženému, ale opřít se jde, (ne o slova Hermana, neb stojí-li tvrzení proti tvrzení, tak ten, kdo je bez důkazů vysloví, je v pozici lháře vypouštějícího neodpáratelnou pomluvu), ale o fakt, že nebyla oslovena kanadská strana, což je záležitost na týdny a tudíž se zjevně s oceněním nepočítalo. Tato skutečnost téměř vylučuje nějaké škrtání v seznamu a všechny slovní tanečky kolem jsou jen špinavou slinou, kde opět diskutující moderátoři selhali.

Vrátím-li se k titulku a také k m.j. výzvě ke stávkám; byla, náhlou "kometou na politickém nebi", p. Gazdíkem, vyhodnocena natolik hloupá, že odmítl její prezentaci na trucpodniku na Staromáku. Pro sběr politických bodů byla až průhledně plytká. S nadsázkou je výzva pokusem o obnovené "představení z r. 1989", kdy vystoupení herců proti totalitě byl záslužný čin, byť pravděpodobně bylo režijní studio někde jinde. Dnes máme demokraticky zvolené orgány včetně prezidenta a ti, jenž se pokouší demokratická pravidla zvrátit, nejsou nic jiného než trapní extrémisti.

Nejsem slepý obdivovatel prezidenta Zemana; dělá chyby jako každý člověk; i ten slovník bych jemně vylepšil, ale jeho schopnost v plné šíři posoudit situaci a bez servítků se opřít do hlouposti a nečinnosti EU včetně hrubého podcenění islamizace Evropy, která je v plném proudu, je hodna podpory. (A současná vláda, byť nesměle,  otvírá muslimům vrátka.) To jsou Zemanovy nepřehlédnutelné devizy, které u vládních politiků nenajdeme. V neposlední řadě se ve stejném duchu neváhal ohradit proti velvyslanci USA, který, vedle paktování se s místními muslimy za nepřímé podpory Saudské Arábie, si osoboval právo zasahovat do vnitřních záležitostí ČR.

V této souvislosti není možné se nevrátit k prezidentské volbě, kdy pražská kavárna včetně mnohých herců, takto volitelů p. Schwanzenberga , při neúspěchu vykopala hluboký příkop a neuznala, jako správná demokratka, vítěze. Tím, byť z toho viní p. Zemana, rozdělila společnost a lze očekávat, že 17.11. v tom bude pokračovat.

Zde je nutno hledat vysvětlení těch zoufale trapných pokusů o "střelbu na hrad", viz předmětná výzva, která se úměrně aktérům vždy prezentovala jen slepými náboji. Prezidentské volby se pomalu blíží, na jaře příštího roku jistě začne aktivní kampaň a tak každá špína vyslaná na Hrad se může hodit, možná ty méně informované může pomýlit.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…