Miroslav Kulhavý: Když se modlí jeden z největších škůdců ČR, modlí se ďábel

06.07.2017 12:29

Nemusím být praktikující věřící v Krista, mohu být i (tolerantní) ateista a přesto se mohu odvolávat na křesťanské tradice, které bezesporu daly morální základ demokracii. I všechny ty násilné excesy včetně válek, na nichž se církev podílela a které demokracii předcházely, jsou poučením pro všechny Evropany a výstrahou, že takto NE.

Miroslav Kulhavý: Když se modlí jeden z největších škůdců ČR, modlí se ďábel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Při vědomí, že tyto násilnosti byly i proti Písmu a že světská moc proto v rámci demokracie nepatří do rukou náboženských společenství, je projev prefekta Kongregace pro biskupy kardinála Marca Ouelleta opět důkazem, že půl pravdy nestačí. Vyzývat k pomoci uprchlíkům a nemocným a přitom nevidět, že je to jen zlomek muslimské invaze, tedy převážně ekonomických „vyčuránků“, je pokrytecké. Evropa nevytvořila svůj blahobyt k tomu, aby ho rozdala celému světu.

Vidět pana Kalouska na kolenou a pak si přečíst, co se mu honilo hlavou – „ Letos se modlím za to, aby křesťanská kultura nebyla zneužívána výkřiky nácků. Pardon, teď se říká, "skutečných a poctivých vlastenců".“ , to je vrchol pokrytectví. On, největší současný hulvát ve sněmovně, bude kázat o výkřicích a zneužívat pojem vlastenectví, nálepkovat jiné a vůbec se nestydět za své vystupování, navíc jsa pochybnými kauzami přímo obsypán.

Ano, ať už křesťan nebo „jen“ občan ochotný pomoci potřebným, je na místě se zajímat o ty, kdož se bez vlastního zavinění ocitli v nouzi nebo v ohrožení života. Ale ta druhá půlka pravdy je, že v ohrožení života se ocitají i radikální muslimové a jejich přívrženci. Tedy pomoc na území Evropy by měla být dočasná pro všechny, tedy i pro zdánlivě oprávněné a také by to všichni měli dopředu vědět. Na to, že by přece jen byl někomu poskytnut trvalý azyl, je dost času. A hlavně: hodně nahlas by měla EU říci, proč jsou se svou islámskou vírou nežádoucí; zvláště silně by to mělo zaznít v zemích V4.

Hájit křesťanské základy evropské demokracie není v žádném případě výsadou jen pro osoby tohoto vyznání. Ano pane Kalousku, právě praví vlastenci, obránci demokracie, kteří uznávají práva menšin, ale neuznávají zneužívání tohoto atributu a to zvláště u těch, kteří svou ideologií, schovanou za náboženství, demokracii neuznávají a ohrožují. A proto je nanejvýše pravděpodobné, že Vaše modlitba na Velehradě, při podestýlce z Vašich skutků, nesměřovala k Nejvyššímu, ale někam hluboko do nitra Země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…