Miroslav Kulhavý: Má ještě EU pud sebezáchovy? Asi ne...

04.08.2018 20:18

Jak jinak lze hodnotit následnou reakci na opakované útoky na španělskou enklávu na marockém pobřeží, zvláště když ten poslední byl ozbrojený a brutální. Každý živý organizmus se násilnému ukončení svého bytí brání, ale EU jen sčítá mrtvé a zraněné.

Miroslav Kulhavý: Má ještě EU pud sebezáchovy? Asi ne...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Mnozí z řad bezpečnostních analytiků, vojáků, ale už i některých politiků, komentátorů, historiků a rovněž řadových občanů varují před pasivitou jako odpovědí na násilí ze strany migračních vetřelců, ale i muslimů v Evropě již usazených.

Stejně tak bagatelizování teroristických  a kriminálních činů slovy o „vyšinutém jedinci“ a nebo omluvný tón „jinou kulturou“  při zdůvodnění nízkých rozsudků, je ukázkou uhýbání před jasnou odpovědí a následným zásadním řešením. Proč nemají španělští strážci hranice povolenou obranu gumovými projektily a při ohrožení vlastního života ostrou střelbu bez úmyslu zabít? Stačilo by, vedle masivní varující  a vysvětlující letákové akce, zasáhnout jednou či dvakrát silou a byl by klid.

Další věcí je, že někdo ty migranty vedl a povzbuzoval; útok nebyl náhodný a jistě byl připravován. Rozptyl džihádistů z ISIL byl do všech světových stran a jistě se někteří pohybují i v Maroku. Těm se má ustupovat??? Kdy si už konečně občané západních zemí zvolí takové vedení států, které bude mít na prvním místě jejich bezpečnost a to i před ekonomickou prosperitou především pro pár vyvolených?! I Za cenu částečné recese (vlivem protestně potlačeného obchodu ze strany islámských států) za zisk v podobě bezpečí na ulicích svých měst to jistě stojí; a ne jen to.

Nepřímým důsledkem při omezení plýtvání surovinami by byl tlak na zvyšování životnosti výrobků bez zběsilého zvyšování cen. Ano, zpomalila ba se obrátka zboží a bohatí by pomaleji bohatli; a to je, zatím, největší kámen úrazu. S tím souvisí i větší soběstačnost územních celků bez nesmyslného přesouvání zboží a surovin z druhé strany zeměkoule, tedy omezení globalizace.

Někdo by si mohl říci, že jsem se příliš odklonil od úvodního tématu, ale již jako fakt se jeví skutečnost, že nezvládnutá migrace do Evropy není jen dílem hloupých politiků, což se nabízí. Ano, jsou mezi nimi nebezpeční naivisté, ale je stále více zřejmé, že nejen migrace, ale i další související témata jsou v rukou velkého byznysu a z některých pohledů také velmocí. To je však téma na řadu dalších článků, z nichž některé byly již publikovány.

Pro řadového Evropana je důležité, co rozhodnou představitelé v jeho městě, kraji a státu. A ti, kdož se svou kandidaturou ve volbách rozhodli sloužit lidem dle svých nejlepších úmyslů (alespoň by to tak mělo být), mají své úsilí zaměřit na většinovou populaci s tím, že úkol č.1- bezpečnost je pro všechny. Tím nejsou pominuty minority. Takovou minoritou však nejsou ti, kteří dají na lži a sliby mafiánů a mezi nimi cíleně zamíchaní džihádisté s novou identitou a do Evropy přijdou hlavně s nataženou rukou. A už vůbec je nepřijatelné, aby dostávali větší podporu, než „domorodci“ s nízkými důchody, matky samoživitelky a další postižení, kteří jsou odkázáni na podporu státu.

Celým problémem kolem migrace se vine dlouhodobě nevyřešené postavení islámu v Evropě. Jakékoli hnutí nebo spolek, který se nevejde do demokratických pravidel v podobě ústavy a zákonů, je rozpuštěn a konkrétní činnost sankciována; jen u islámu to neplatí. Tedy nejen natažená ruka – ekonomický problém, ale hlavně propagace nenávisti a násilí, což je právě ta opomenutá bezpečnost, i když prvky nesouladu s demokratickými pravidly jsou dávno známy a v západních státech postupně uplatňovány. 

Nedojde-li v této oblasti k rychlé a zásadní nápravě, pak tedy sbohem demokratická Evropo a vítejte v evropském chalífátu. Dávné snahy budou naplněny a Vídeň 1683 byla zbytečná.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…