Miroslav Kulhavý: Nejprve, ty grázle, zloději, estébáku a pak pozvání k jednacímu stolu?

22.05.2019 20:44

Někomu narostl hřebínek a myslí si, že půlka Václáváku mu umetá cestu do všech státních institucí.

Miroslav Kulhavý: Nejprve, ty grázle, zloději, estébáku a pak pozvání k jednacímu stolu?
Foto: Repro ČT
Popisek: Mikuláš Minář, předseda spolku Milion chvilek pro demokracii v Otázkách Václava Moravce

Pan Mikuláš Minář asi spadl z višně rovnou na hlavu a vážně si ublížil, když si chce sednout s tím, který je opakovaně pod jeho taktovkou vykreslen v těch nejčernějších barvách. Jeho výzva zapáchá na sto honů a Babiš by musel být hodně v koutě (nechci říci blbej), kdyby na to přistoupil.

A další bomba – ulice má určovat státní rozpočet! Radní Milena Jónová z Prahy 1 si přišla přihřát svou polívčičku a tepala do Babiše, že nedal tolik, kolik by si představovala. Jednak se takové věci neřeší na ulici a za druhé je potřeba mít přehled a současně říci, kde se má vzít, aby se její požadavky naplnily.

Zastal bych se jen dámy, která lobovala za neziskovku (Celebrum), věnující se lidem s poúrazovým poškozením mozku. Vůbec všechny neziskovky, efektivně se věnující oborům, na které zdravotnictví z různých důvodů nedosáhne nebo nestačí, by měli mít zvláštní rozpočtovou péči.

Zpěvák Klus si přišel vylepšovat pověst; přiznání k nevěře (v branži nic neobvyklého, jen s tím nikdo neleze do médií) se musí něčím překrýt; předělávat však text vlastního hitu bylo dost trapné. Inu asi došla šťáva a nemá co aktuálního nabídnout.

Sluníčkoví herci nemohli chybět; celá ta skvadra byla alespoň stručná; udělali si čárku – byli jsme tam. Nejtrapnější byl Hašek. Byl jistě výborný brankář, ale jeho další aktivity stojí za starou belu. Nejen že smíchal všechno dohromady, ale nahrnul Babišovi na hlavu i StB umučené a jinak zabité, skoro jako by to bylo jeho rukou. Slavný sportovec toho asi v hlavě moc nemá a jen tak na okraj, dle slov býv. činných, StB zpravodajsky vytěžilo více z povinných hlášení všech, kdo služebně vyjeli ven, než od těch, co nuceně podepsali. Prostě byl trapný.

To, že existuje (dle výsledků voleb) poměrně silná opozice, zvláště v Praze, není nic překvapujícího; zvláště když byl počet křiklounů doplněn více jak desetitisícem mimopražských. Prohlásit však, že za posledních 30 let byla tato demonstrace největší, svědčí o tom, že někdo neumí počítat. Za 29 ano, ale v 89. na Letné byly statisíce. Nicméně vedle organizátorů musí být s litím močůvky na hlavu Babiše spokojené i uvadající strany jako je TOP 09, Zelení, ale i KDU-ČSL a další; třeba se od voličů ANO nějaký hlásek uloupne.

Největší sviňárnou bylo kopání do nově jmenované ministryně. Ani Zeman nezůstal nepovšimnut. Nebudu hodnotit, kolik má Babiš másla na hlavě; vše je řešeno policií a orgánem EU OLAF. Pokud však ze stejného hnízda, které se sešlo na Václaváku a samozřejmě z opozice, zaznívají hlasy, jak špatný má ČR obraz na Západě, je nutno především „poděkovat“ práskačům od Pirátů, kteří dokonce žalují komisi EU, že pomalu koná. Není divu, když nad nimi v Evropě dohlíží šéf – muslim; ten to odmítavé Česko nemůže mít v lásce.

Sešlost na Václaváku nemohla rovněž přijít na jméno Zemanovi. Není divu, když na tom place stáli svorně knížecí nohsledi z první prezidentské volby a Drahošovi pohrobci z volby druhé. Pro ilustraci odbočím; jedna žákyně šesté třídy dala učiteli před povzbuzujícím davem facku, ale hned se objevil i komentář, že za to může Zeman!!! Zdůvodnění bylo směřováno na občasný vulgární slovník. Mám rád časovou osu, viz novináři: nejprve od pisálků zazněly pomluvy a lži a teprve následně se do nich Zeman opřel. Za ty léta se Zeman opřel do leckoho, včetně politiků; pravda někdy přes čáru, ale aby mu bylo doporučováno, že by se měl kát i za vraždu novináře na Slovensku, to už hraničí s debilitou.

Stejně tak na tom bude i senátor Láska, který do vlastizrádných činů Zemana zahrnul i nepozvání na Hrad! No potěš koště – jestli jsou stejného mínění i další v jeho klubu 21, stojí za úvahu, zda by jim neměl Ústavní soud v souvislosti s jejich žalobou na prezidenta, nařídit povinnou prohlídku na psychiatrii.

Vrátím-li se k úvodu, považuji odpověď Babiše za přesně mířenou, aniž by oprávněně využil zdůvodnění, které jsem tam nastínil. „Jednat s Vámi nebudu a založte si politickou stranu!“ Trefa! Jak by to mohl chlapec Minářů těm ze STANu, Topky a dalším udělat (a jistě úspěšně, alespoň ze začátku), když by především jim sebral hlasy, které nutně potřebují, aby alespoň s 5 % nakoukli mezi dveřmi do sněmovny.

Jsem velmi zvědav, jaký prostor demonstrativně nabídne dobře spolupracující ČT; Babiš odmítne a zas bude o čem psát a kecet, viďte pane Mináři?

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…