Miroslav Kulhavý: Pan Karel Steigerwald asi spadl z měsíce

15.05.2019 8:29

To už nemá K.S. v Reflexu do čeho píchnout? A musí psát takové slaboduché slátaniny?!! Karel Steigerwald 11. května 2019: „ Dejte komunismus k  soudu, jeho zločiny jsou jasné.“ Jasné je jen jedno: vybrat si s křížkem po funuse komunisty jako osten své zloby, když toho Babiše ne a ne sundat, je ubohé.

Miroslav Kulhavý: Pan Karel Steigerwald asi spadl z měsíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Nečetl jsem od pana Steigerwalda zžíravou kritiku k ostatním „demokratickým“ stranám, že svým politickým neuměním ty komunisty k Babišovi nahnali. A už vůbec se nepřipomínají i Babišova slova, že svým „zákulisním uměním“ jej ty „tradiční politické strany“stvořili.

Volat v tuto pokročilou dobu po soudu s komunistickou ideologií, když většina aktérů je po smrti a skutečné zločiny jsou promlčené a ty morální, které se i ve své době vymykaly základní ideologii, je opravdu dost pozdě. A už vůbec to není čisté téma pro pisatele s minulostí před 89. Nevím, jak si kdo takový soud představuje; pravděpodobně v kontrastu s demokratickými principy včetně lidských práv, ale to by jistě iniciovalo, zvláště u mladých, starým režimem nepoznamenaných komunistů, pohled na především sociálně nespravedlivý kapitalistický řád, krytý závěsem obecně formulované demokracie.

Komunistický idealismus historicky znemožnili lidé; od Stalina (a to nejvíce) počínaje a třeba Jakešem konče. A zase jsou to lidé, ale z opačného pole populačního spektra, kteří, za uctívání úsloví „po nás potopa“, ničí současný systém; stále se více napínající tětiva na rozevírajících se nůžkách mezi bohatými a chudými asi jednou praskne. Pokud někdo nevymyslí něco převratného, do krize však dříve spadneme pro nadměrnou zadluženost států a naplno běžících tiskáren nekrytých papírků.

Když by někdo opravdu chtěl postavit ten současný komunismus před soud, tedy myslím ten v ČR, musel by se vrátit do doby krátce před 89., k Havlovu (dopředu dohodnutém) sametu a především k tomu nejpodstatnějšímu, pro další vývoj základnímu; a tím je dohodnutá a uplatněná KONTINUITA PRÁVA! Bez ní by se asi samet nekonal a změnil by se ve fakírské prkno. Když se ještě přidalo „Nejsme jako oni!“, bylo morálně-soudně vymalováno.

Ale dosti již o špatném vyspání p. Steigerwalda; každému, jen trochu politicky v obraze je zřejmé, že pisatelův komunistický osten míří na Babiše s cca 30% a ne na 7% komunisty. Stejně tak demonstrace pod taktovkou  „Miliónu chvilek pro … propagandu umírajících stran před evropskými volbami! O demokracii nemůže být řeč! Vzít si za zviditelnění před volbami neevropské téma i s popřením 100 dnů hájení pro novou ministryni, je prostě ukázka zoufalství politiků se sluníčkovou nálepkou. M.j. holedbání se účastí by chtělo tu sešlost otestovat;  třeba na aktuální téma: demokracie a její pilíře v zákonech kontra islámská ideologie a případný její oprávněný zákaz; nebo muslimská migrace kontra (pseudo)humanita. Myslím, že by bylo hned jasno, kdo na těch náměstích stojí. Voliči TOP 09, STAN nebo Pirátů se najdou v každém městě, ale určitě to nic nevypovídá o většinové populaci. Vůbec nejlepší  je heslo na podporu menšinových názorů: „Myslíme to vážně!“ je to jako když myš řve na kočku v cestě jí stojící: „Uhni! Myslím to vážně! Nebo…?!!

Při nízké účasti ve volbách do evropského parlamentu nelze předjímat, jak dopadnou, ale asi jinak než ty klasické do PČR. Zcela jistě budou v celé Evropě dvě nepřehlédnutelná témata (a komunisti to určitě nebudou pane K.S.): muslimská migrace spojená s již stávající komunitou a islámem jako takovým; a další bude tlak na změnu v orgánech EU prostřednictvím výměny politiků a i změna jejich kompetencí.

Do islámských vod, ať jsou jakkoli aktuální a srovnání se zakázanými ideologiemi se p. Steigerwald nepustí; raději mele prošlou kávu; doba, kdy se šířil komunismus je dávno prýč, ale zato islám se jak z historického pohledu, tak i pohledem do dnešní doby šíří přímo kvapíkovým tempem. Když se dají vedle sebe komunistické teze, nacistická ideologie a i ta islámská dle Koránu a sunny(naplněné životem Mohameda – uznávaný jako vzor), bude ta islámská deklaratorně v principech proti lidskosti na 1. místě.

Komunismus a nacismus ve fašistickém provedení je jistě nutno hlídat, aby znovu neprorostl do společnosti se svými nelidskými praktikami a silnou diskriminací svobody jedince, ale islám je aktuálně zde a všechny negace dvou vyjmenovaných má a ještě v horší podobě! A co víc, na dobytých územích (dnešní islámské státy) tyto zrůdné praktiky praktikoval a i dnes praktikuje!! A pod rouškou prý dvojího islámu, tedy toho „umírněného“, útočí na Evropu, na euroatlantickou civilizaci.

A kde stojí pan Steigerwald, vrátím-li se k titulku? No přece s kosou na posekané louce a snaží se utínat zapomenuté stonky trávy; místo toho, aby stavěl protipovodňovou hráz. A nebo se piplá s drobnou opravou podezdívky i když má střechu děravou a do baráku teče! Je to o to horší, že dnes už nepomůže JEN stavět hráz (tedy pozdě , ale přece – už aby byla); je potřeba nateklou vodu přečerpat zpět!

Pane Karle Steigerwalde, na louce s kosou Vás opravdu není potřeba; měl byste, jste-li toho schopen, pomáhat ty čerpadla instalovat, protože jinak jste u klávesnice (na louce) zcela zbytečný. Přeji Vám hezké, přemýšlivé dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…