Miroslav Kulhavý: Pane soudce Ryško, vraťte talár

19.12.2019 21:35

Soudce Michal Ryško připravoval výrok krajského soudu v Brně, kterým byla zamítnuta žaloba kardinála Duky ve věci divadelního představení, kde Ježíš znásilňuje muslimku.

Miroslav Kulhavý: Pane soudce Ryško, vraťte talár
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Hned v úvodu je potřeba připomenout trefná slova pana kardinála, jaká by byla všeobecná reakce (včetně soudce Ryška), kdyby v obdobném divadelním kusu znásilňoval Mohamed křesťanku. Jiná věc je, že divadelní hnus v brněnském divadle prezentoval MUSLIMSKÝ SOUBOR a z titulu náplně své víry by v obráceném gardu takové svinstvo křesťané nestvořili. Nemusíme chodit daleko, nemuselo to být divadelní představení, stačila jen karikatura a byla z toho vystřílená redakce! Soudce Ryško žije asi v nějaké neprodyšné bublině, když neumí dát citlivé údaje do souvislostí a vyjádří se takto:

„ESLP tam použil úplně stejné myšlenky jako my, tedy že pokud projev měl potenciál přispívat k diskusi o otázkách veřejného zájmu A POKUD NEPODNĚCOVAL K NÁBOŽENSKÉ NESNÁŠENLIVOSTI, je v demokratické společnosti právně přípustný, přestože může někoho šokovat a urážet,“ dodal soudce. Slepě opisovat a mozek nechat v tašce v předsíni není přednost, ale projev omezenosti.

Co už se musí stát většího, aby to bylo „podněcování k náboženské nesnášenlivosti“, když hnusná urážka nejuznávanější bytosti v křesťanství, Ježíše, nestačí. A znovu, když tu špinavost vmetou křesťanům do tváře právě muslimové.

Při nevyřešené legalitě islámu na evropské půdě a v té souvislosti strkání hlavy do písku všech odpovědných orgánů, měl soudce Michal Ryško příležitost se k problému vyjádřit. Místo toho poučuje kardinála Duku jako malého kluka s použitím zjevného protiřečení. Kardinál Duka nechtěl miliony, jen prostou omluvu těch, kteří pomyslnou čáru náboženského smíru překročili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …