Miroslav Kulhavý: Pochybovači o rouškách – jděte se vycpat!

31.08.2020 7:35

Každý skutečný odborník na virovou nákazu musí potvrdit, že je pro účinnou reakci imunitního systému podstatné, jak velkou porci virů případný jedinec dostane. Každá zábrana, byť i jen částečná, má z tohoto pohledu svůj význam.

Miroslav Kulhavý: Pochybovači o rouškách – jděte se vycpat!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Ti, kteří současné koronavirové zlo ve statistických údajích srovnávají smrtnost s každoroční vlnou chřipky jsou diletanti; a je lhostejno, zda tak činí osoba s politickým mandátem nebo jedinec pod Hyppokratovou přísahou. Ten podstatný rozdíl je právě v použití roušek, které u chřipek absentovaly a proto každé srovnání silně kulhá.

Rovněž žádný pochybovačný diletant nemá relevantní statistiku o rozdílných následcích proti chřipce u některých vyléčených, kteří, i přes s mírný průběh nemoci, mají trvalé změny na plicích. Že by např. senátor Žaloudík měl v Senátu tajnou infolinku nebo věšteckou křišťálovou kouli? Asi by bylo dle jeho bagatelizujících keců o koronaviru nejlepší, aby se s ním blíže seznámil, nejlépe na vlastním těle.

Je více než zřejmé (a nezodpovědní navrátilci ze zahraničních dovolených to jen potvrzují), že bez vzájemné ohleduplnosti a disciplíny se nebezpečného viru nezbavíme. Poslední denní počty nově nakažených (zvláště v Praze) volají po tvrdších sankcích pro ty, kteří stanovená pravidla nedodržují. 

Ti, kteří roušky odmítají, by měli současně navrhnout řešení, jak šíření koronaviru zastavit nebo značně umenšit. Nečiní-li tak, pak část zemřelých a i vyléčených s trvalými následky je jejich dílo.  

Nezbývá než vyzývat občany k absolutnímu dodržování všech nařízení (sankce nevyjímaje) a možná i tam, kde jsou jen doporučení, tyto proměnit osobním přístupem ve skutečnost. Vakcína je zatím v nedohlednu (o vedlejších účincích se raději moc nemluví) a tak jsou roušky jedinou zbraní, která může, zvláště nejohroženějším skupinám občanů, pomoci v ochraně před nakažením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…