Miroslav Macek: A bude vám konečně vsjo jásno

28.11.2018 9:45

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: A bude vám konečně vsjo jásno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

K událostem v Kerčském průlivu se již vyjádřili Karas a Fiala, na ČT 24 do problému opřel Romancov a možná příjde i Fištejn. Poté něco sesmolí Pehe a natvrdlým to posléze shrne pochodující Nora.
A bude vám konečně vsjo jásno.
O co skutečně jde:
Ukrajina již v září t. r. (i když to později odvolala) zvažovala odstoupení od ukrajinsko – ruské dohody z roku 2003. Tím pádem by se Azovské moře stalo mezinárodními vodami a výsostné vody obou států by zasahovaly pouze 12 námořních mil od pobřeží, takže v Azovském moři by pak mohly legálně působit lodě NATO. Což je samozřejmě něco, s čím Rusko nikdy nemůže a nebude souhlasit. (Představte si něco obdobného u břehů USA, ti starší si vzpomenou na „karibskou krizi“.) Celý problém v oblasti se tedy dá označit tak, že Rusko chce z Azovského moře udělat „ruské jezero“, Ukrajina naopak mezinárodní vody zpřístupnit i lodím NATO.
Načasování je pak poplatné prezidentským volbám na Ukrajině, v nichž Porošenko stoprocentně prohraje a pokud neuprchne ze země, nová garnitura bude mít velkou chuť jej odsoudit, zavřít a svést na ně všechny nemalé problémy (másla na hlavě má nadbytek). Proto ta snaha vyvolat konflikt, který by volby v horším případě odložil, v lepším pak odsunul na neurčito. Na což mu ovšem Západ neskočí, byť slovně bude dělat hlasité „bububu“, ba možná i nějaké ty neúčinné sankce přitvrdí.

***

A pak, že Krym není ruský!? Vždyť je součástí Moskvy!
Andrej Babiš 18. 11.: Ona je Ukrajinka a seznámili se na Krymu, má rodinu v Krivém Rogu.
Andrej Babiš 21. 11.: Šli jednou do Moskvy, tady potkal jednu slečnu, která byla z Krymu, která pracovala na Krymu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…