Miroslav Macek: Být humanistou za cizí peníze není fér

08.06.2015 12:46

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Být humanistou za cizí peníze není fér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Mám takový jednoduchý návrh: každý, komu nevadí přistěhovalci z Afriky či odjinud, bude na jednoho, na dva, na tři (dle libosti) platit extra daň stačící na jeho jazykovou výuku, zdravotní pojištění, ubytování, hledání zaměstnání, atd. a za předpokladu, že se "jeho" přistěhovalec (přistěhovalci) po čase uchytí a začne (začnou) pracovat, bude (budou) to svému dobrodinci splácet. Proč by však vše výše řečené měli ze svých daní platit i ti, kteří je zde nechtějí? Toto řešení je přece fair! Být humanistou za cizí peníze však rozhodně ne...

Místopředseda vlády a ministr financí doporučil při televizní debatě řezníkovi Havlíčkovi, ať se raději věnuje klobásám a neplete se do věcí, kterým nerozumí.
Uplatnit to všeobecně, máme současně po velkouzenáři Babišovi i ministru financí…

Lidé, kteří protestují proti přijetí utečenců ze severní Afriky na základě povinných kvót, jsou podle socioložky Jiřiny Šiklové sobečtí. „Jestliže nedokážeme lidi, kteří přijdou, absorbovat, oslovit a získat pro naše hodnoty, potom asi naše kultura za nic nestojí,“ řekla Parlamentním listům.cz.

Jedna z publikovatelných odpovědí :

Chcete-li jít ostatním lidem příkladem v tom, co nazýváte morální povinností, tak si sama osobně vezměte do kvartýru deset Eritrejců a živte je výhradně ze svého starobního důchodu, nikoliv z grantů nebo jiných peněz z kapes daňových poplatníků.

Opsáno z facebooku:

Kdyby se ve státní správě tolik nekradlo a nerozhazovalo (včetně sociálních dávek), tak by byl celý ten cirkus kolem elektronické evidence zbytečný.

A jeden nekorektní na závěr:

Slepý zajíc skáče po lese a stoupne na plže. „Promiňte neviděl jsem Vás, jsem slepý."
„I vy promiňte, také jsem slepý a neuhnul jsem. Co vy jste vlastně za zvíře?"
„Tak víte co, osaháme se vzájemně a zkusíme hádat."
„Tak jo," plž oblézá zajíce a drmolí „... jemný kožich ... velké uši ... malý čumáček. – Nejste vy zajíc?"
Zajíc se zaraduje: „Skvělé!" a osahává tlapkou plže: „A vy jste měkký ... studený ... ohebný ... slizký ... nemáte kule ... nemáte páteř. …nejste vy Bohuslav Sobotka?"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.