Miroslav Macek: Demonstranti neslyší a slyšet nechtějí

23.04.2012 14:56

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Demonstranti neslyší a slyšet nechtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zřejmě nic nevystihuje lépe bídu sobotní protivládní demonstrace, ale i velké části české (a nejen české) společnosti, jako slova jednoho z účastníků, která pronesl do mikrofonu Radiožurnálu a tím do éteru: „Moje matka celý život makala, teď má rakovinu a nemá ani na rohlíky!“ Syn, tohle pronesl syn!!!

To neměla MF Dnes odborářům dělat: zrovna v den, kdy se sešli na Václaváku na protest proti zbídačování mas přinesla zprávu, že během zimy odletělo na dovolenou do teplých krajů o osm procent více Čechů než vloni, tedy 130 000, tedy nejvíce v historii. Cesty za lyžovačkou pak podniklo během zimy 1,5 milionu občanů…

Včera, když jsem čekal na přátele na zábřežském nádraží, vystoupilo ze zvláštního vlaku několik demonstrantů vracejících se z Prahy. Jeden mne zahlédl, přistoupil ke mně a zeptal se, co říkám na jejich demonstraci. Záhy se zastavili další dva (ze všech tří táhlo jako z putyky) a s nepřátelským výrazem čekali na moji odpověď. Pravil jsem, že jsem celý den pracoval na zahradě, demonstraci a projevy nesledoval a nemám tedy v tom okamžiku zformulovány výstižné věty, který bych jim na místě odrecitoval, že si ovšem budou moci mé postřehy a názory přečíst v pondělí na mých webových stránkách.

„Takže vás to vůbec nezajímá!“ zaznělo halasně a výhrůžně a následovala sprška nářků, výčitek a nadávek. Pravil jsem, že jsem přece nic takového neřekl a znovu zopakoval svá slova. Marně. Pořád dokola agresivně mleli to své, až toho nejbojovnějšího odtáhla manželka.

A já si uvědomil, že jakékoliv výzvy o nezbytnosti dialogu jsou zbytečné a falešné… pro vlastní pokřik totiž neslyší a obávám se, že ani slyšet nechtějí.

Zlatá slova kardinála a pražského arcibiskupa Dominika Duky ke každodenní praxi sdělovacích prostředků: Hlas odborníka jako by měl stejnou váhu jako hlas neznalce.

Titulek článku na aktuálně.centrum.cz: Další rána pro státní kasu. Brusel nezaplatí 16 miliard.

Tím to ovšem zdaleka nekončí: je to a bude to hlavně další rána pro naše kapsy…Takže znovu a znovu volám: zastavte konečně všechny ty zločinné dotace!

Internetovému deníku idnes.cz se v pátek vloudil do titulku hrubý překlep, když napsal: „Politické štěky před víkendem utichly“ namísto správného „Politické štětky před víkendem umlkly“…

Čtenář glos J. B. mi napsal:
"Něco shnilého je v království Euroatlantickém".
A to shnilé, to je model sociálního státu. Státu, který slibuje prostřednictvím svých volených a mnohdy (např. odbory) i nevolených zástupců, lidem ráj na zemi. Na tom by ještě nebylo nic špatného, vždyť slibovat není hřích. Špatné na tom je to, že tito zástupci tyto sliby doprovází i tvrzením, že to bude pro všechny, bez práce a zadarmo. A tak se pořád dokola nechává ta hloupá, bohužel většinová, část voličů přesvědčit, že všechno je a bude zadarmo. Zadarmo se bude léčit, zadarmo se bude studovat, pokud možno všichni a neomezeně dlouho, penze se budou valorizovat neomezeně a neustále, počet a platy státních úředníků pravidelně porostou, příspěvky na vědu a výzkum pravidelně porostou a nikdo nebude nikomu diktovat na co konkrétně, dotace do všeho možného budou neomezené a nekontrolované, sociální dávky pravidelně porostou a budou určeny všem, i těm, kteří evidentně pracovat nechtějí, zadarmo budou stravenky a budeme za ně kupovat vše, ne jenom teplou stravu, do škol dáme zadarmo ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny a dokonce i marihuanu, státní příspěvek na stavební spoření samozřejmě poroste a nebude limitován jeho použitím k zajištění bydlení, no prostě ráj na zemi. No, ale kde na to vezmeme peníze? Zdaníme bohaté, stejně si to všechno nakradli, hajzli jedni bohatí. Pěkně po holešovsku se dáme dohromady a s heslem "Zpět socialismus" hurá na ně, na zbohatlíky, . A až za několik dalších let zjistíme, že ten sociální svět je totálně v pr..li, že už není odkud brát, možná budeme chtít něco změnit, ale ono už bude pozdě, ten jiný svět, ten bez Merkelových, Sarkozyů, bez miliónů zbytečných úředníků, bez odborů, bez lékařských a jiných přiblblých komor, bez regulací a dotací, bez třináctých platů a dodatkových dovolených, ten svět, který si nehraje na sociální stát, ten už bude dávno rozhodovat o tom co bude a jak to bude. A ono oblíbené reklamní rčení 2+1 zdarma už dávno nebude platit, protože v tom světě i ten poslední chudák ví, že zadarmo není vůbec nic.

Vřele doporučuji přečíst si v dnešních Lidovkách článek Karla Kříže „Podnikatelský bahnotok“.

Čtenář glos L. Š. mi napsal:
DO ULIC
Do ulic vzhůru, pojďme demonstrovat,
je to tu strašné, všude bída s nouzí,
i exekutor po zádech se vozí
a nemáme kde auta zaparkovat.
Máme se hrozně. Korupce jen bují,
všude se krade, podvody se množí,
v obchodech samé předražené zboží
a plno lidí, co je nakupují.
Byli jsme přece mládež Gottwaldova,
my všichni čistí, obyčejní lidi,
my všichni, co nás ostatní jen šidí,
svrhněme vládu a začněme znova.

A jeden nekorektní:
Na mistrovství světa v ženské logice zvítězil s velkým náskokem generátor náhodných čísel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…