Miroslav Macek: Horlivost kontrolorů a míra udavačství mne nepřekvapuje

23.01.2015 14:44

Páteční glosy 23. 01. 2015 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Horlivost kontrolorů a míra udavačství mne nepřekvapuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Tisk 60 miliard Euro měsíčně Evropskou centrální bankou přinese skutečně kýžené průmyslové oživení: výrobcům speciálních barev, bankovního papíru a hlubotiskových rotaček. Také spekulantům s přednostními informacemi.

Ostatním jen znehodnocení úspor…

Firma Mironet, prodávající elektroniku, vysoudila na státu 22 milionů, neboť soudy pravomocně uznaly dávný zásah policie a obvinění firmy z pirátství za neopodstatněné a protizákonné. Potud je vše v pořádku. V pořádku však není, že tyto miliony zaplatíme my z našich daní, a nikoliv chybně a protizákonně postupující státní zaměstnanci.

Vloni zaplatili Češi za nelegální zabijačky na pokutách 120 tisíc korun. Nelegální byly proto, že EU zakázala pořádat vepřové hody jako společenskou akci spojenou s účastí lidí z okolí (nesmíte pozvat ani sousedy), pokud zabíjíte prase z vlastního chovu. Pokutovány byly vždy fyzické osoby a vždy to bylo na udání.
Leccos, co souvisí s EU se vymyká zdravému selskému rozumu a připomíná zvůli z pozice totalitní síly, samozřejmě zabalenou do ušlechtilé „ochrany“ nebohých občanů, kteří před tímto nařízením asi hromadně mřeli na zabijačkové otravy. Co mne, bohužel, nepřekvapuje, je míra udavačství a horlivost kontrolorů, velmi připomínající protektorátní časy.

Včerejší zpráva:

Podle ukrajinského prezidenta Petra Porošenka dnes překročily hranici Ukrajiny dva tisíce ruských vojáků. Společně s nimi mělo do země údajně přijet i 200 tanků a obrněných vozidel.

Dodávám:

ak to už snad zaznamenaly i americké družice…

Vojtěch Bednář na iHNED:

Je zcela lhostejné, kdo koho kam pozve, nepozve, vyšle, vyznamená, obdaruje, podpoří, a nebo vyzve k rezignaci, protože to nic nezmění. Přesto jsou mainstreamová zpravodajská média podobných témat plná. Přesto se tato témata diskutují na Internetu jako divá.

Co není jedno, je, jak moc jsme, respektive nejsme schopni exportovat své výrobky do zahraničí, a to zejména mimo země Evropské Unie, neboť se pro nás jedná o klíčový zdroj finančních prostředků. Co není jedno, je otázka naší energetické nezávislosti (vyjádřené v ekonomických a fyzikálních veličinách, ne v tom, jak se tomu kterému komentátorovi líbí obličej Vladimíra Putina, to patří do první skupiny témat). Co jedno není, je fakt, že Čína, která je našim klíčovým obchodním partnerem poslední dobou začíná vykazovat tendence překročit svůj historií daný stín, a inovovat, což, pokud by se stalo skutečným trendem, naprosto zásadně ohrozí naší šanci jí cokoli prodat. Co také jedno není je, že naše vnitřní politika, mající podporovat podnikání a to zejména formou Evropských dotací vede v přinejmenším některých oborech k jeho poškozování, k napadání jeho jádra, ke snižování konkurenceschopnosti, místo toho, aby jí, jak tvrdí, podporovala.

Zatouží-li člověk dozvědět se co nejvíce o všemožných patologických úchylkách lidské psychiky, stačí si pročítat diskuse na sociálních sítích.

Čtenář glos K. J. mi napsal:

To je přece skvělá zpráva, že Český rozhlas vysílá více zahraniční hudby! Pod položkou česká hudba si totiž představuje skoro výhradně normalizační pop, jehož omezení netřeba želet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…