Miroslav Macek: Jak vypadá vedení státu jako firmy

29.03.2019 11:07

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Jak vypadá vedení státu jako firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Množí se silná nelibost nad tím, že zástupce Tchaj – wanu musel opustit jednání na ministerstvu průmyslu na základě požadavku čínského velvyslance.
Podivuhodné! Zřejmě ti kritici zažili dobu, kdy nerozhodovaly peníze, moc nebo obojí. Mohli by mi to zvláštní období v našich dějinách prozradit?

***

Středočeský kraj vedený hejtmankou za ANO Jermanovou si najímal pracovníky na „poskytování zpětné vazby“. Stálo ho to celkem pět milionů ročně.
Vedení kraje ovšem o těchto smlouvách nechce mluvit. Například smlouva se zaměstnaneckým číslem 5695 uváděla v popisu práce mimo jiné „sledování aktuálního dění a poskytování zpětné vazby“. S odměnou 35 tisíc měsíčně. Víc se o tomto člověku není možné dozvědět. Další kupříkladu prováděl analýzu hudebních festivalů.
V roce 2017 si takto krajský úřad najal na krátkodobou smlouvu 35 lidí, kdo to ale byl či jakou práci konkrétně odvedli, už není možné se dozvědět, ačkoliv některým z nich úřad zaplatil stovky tisíc korun.
Tady je zřetelně vidět, jak vypadá vedení státu jako firmy. Co na to policie?

***

Není nad experty! Kolem roku 2012 grónský ledovec Jakobshavn ustupoval rychlostí tří kilometrů ročně. A za stejnou dobu zeslábl o téměř čtyřicet metrů. V posledních dvou letech se ale začal podobnou rychlostí zase obnovovat. „Bylo to pro nás překvapení. Tak nějak jsme si už zvykli, že ledovce neustále ustupují,“ uvedl dánský klimatolog Jason Box.

***

Dodržujte základní pravidlo demokratické diskuse: diskutujte jen s těmi, kteří mají stejné názory jako vy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…