Miroslav Macek: Janoušek bez obvinění. Dělají si z nás už srandu opravdu všichni?

26.03.2012 20:08

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Janoušek bez obvinění. Dělají si z nás už srandu opravdu všichni?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Prostým nahlédnutím do trestního zákoníku lze zjistit:
§151 Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku
 Řidič dopravního prostředku, který po dopravní nehodě, na níž měl účast, neposkytne osobě, která při nehodě utrpěla újmu na zdraví, potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na pět let nebo zákazem činnosti.
 Můžete mi někdo vysvětlit, jak je možné, že Janoušek nebyl z tohoto činu obviněn? To už si z nás dělají srandu opravdu všichni?

 Dnešní titulek Lidovek "Kalousek chce zrušit úřady za 12 miliard" je poněkud ba přímo značně zavádějící, neboť již podtitulek upřesňuje: Úřad pro ochranu osobních údajů by mělo řídit vnitro.
 Takto se byrokracie osekávat nedá, výsledkem této metody je vždy vyšší počet úředníků pod jinými střechami. Jedinou efektivní metodou je osekávat nesmyslné vyhlášky, nařízení, zákony a další státní buzerace a teprve následně úředníky, kteří je měli na starost a hlavně, kteří je vymýšleli.

 Rozhovor sobotních Lidovek se senátorem a primátorem Teplic Jaroslavem Kuberou by měl být zpracován do závazných pokynů a rozdán všem radním a starostům tohoto státu. Rozhodně si jej přečtěte a pak si položte otázku, proč něco takového nejde i ve vašem městě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…