Miroslav Macek: Jeden žadatele o asyl vydá, druhý kvůli tomu zablokuje letadlo

28.05.2013 20:02

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Jeden žadatele o asyl vydá, druhý kvůli tomu zablokuje letadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jev, který pozoruji už dlouhou dobu: politikové a podnikatelé na východ od naší vlasti jsou vždy nevinní beránci, kteří nikdy nic neprovedli a jsou obviňováni, obžalováváni a souzeni jen a jedině z politických důvodů.
p.s. Co si mám myslet o vládě, jejíž jeden člen vydá žadatele o asyl a druhý nařídí zablokovat letadlo, které jej má na palubě, letištní cisternou? Co si mám myslet o jejím premiérovi, který vezme do své delegace při cestě do Ruska zástupce firmy, která vyhrožuje státu miliardovou arbitráží (pražské protonové centrum)? Že by je chtěl osobně přesvědčovat a nabízet jim jiné kšefty jako „odškodné“? Nebo je to akt díkůvzdání?
 
 Ministryně Müllerová konečně připustila, že vynikající a skvěle provedený koncept sKaret opravdu končí. Usuzuji z toho, že exministru Drábkovi už byly vyplaceny všechny odměny, které za jejich zavedení obdržel…
 
 Italii se ekonomicky zřejmě daří: Evropská komise s ní beztrestně ukončí disciplinární řízení, které zahájila v roce 2009 kvůli překročení tříprocentního limitu rozpočtového deficitu. Ale zároveň se jí asi ekonomicky nedaří, neboť tatáž komise pro ni uvolní 12 miliard coby půjčku. 
 
 Čtenář glos J. T. mi napsal:
 Definice přímé demokracie: Devět z deseti účastníků hromadného znásilnění si akt pochvalovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…