Miroslav Macek: Kdyby blbci udělali průzkum v mateřských školách, zjistili by, že nám povládnou Jů a Hele

01.10.2018 9:45

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Kdyby blbci udělali průzkum v mateřských školách, zjistili by, že nám povládnou Jů a Hele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Petr Gazdík, předseda STAN, na předvolebním plakátu: Čeští populisté, když budete nabourávat demokracii, EU ZASÁHNE. Maďarsko je příklad. EU se zachovala správně, hlídá si demokratické principy a hodnoty.
Souhlasím s ním v tom, Maďarsko je příklad (jak bychom se měli chovat my) a dodávám, že hlavní problém je v tom, kterak vágní definici toho, co jsou ty demokratické principy a hodnoty, vytvářejí bruselští neomarxisté.

***

Komunální volby na malém městě jsou přívětivou záležitostí, pokud jste s vedením města až na zanedbatelné maličkosti spokojeni. Zaškrtnete prostě na kandidátce starostu, místostarostu a radní, a pak ještě pár kandidátů, které osobně znáte coby solidní a rozumné lidi. Celá stranická uskupení nikoliv. A je to! A vůbec si nemusíte lámat hlavu nad tím, že starosta je z KDU – ČSL, místostarosta z ČSSD a pár radních z jiných stran či uskupení.
Navíc musím pochválit volební program místní KDU – ČSL (byť rozhodně nejsem přívržencem její celostátní politiky), neboť je geniálně jednoduchý: slovo stávajícího starosty k občanům, nezbytné „obludarium“ se solidními, nearanžovanými, civilními fotografiemi, obrázky toho, co se za čtyři roky ze slíbeného podařilo a co je nachystáno na léta 2018 – 2022. Jasné, stručné. Bravo!

***

Byrokracie nikdy žádný blahobyt nevytvořila, nepočítáme-li blahobyt byrokratů.

***

Smutná pravda:
Rozvojová a humanitární pomoc zemím třetího světa neznamená nic jiného, než že se peníze chudých lidí z bohatých zemí přesunou do kapes bohatých lidí z chudých zemí.

***

Asi zažaluji jednu spolužačku z osmileté střední školy, protože se nechala osahávat a mne dnes, kdykoliv ji potkám, z toho při pohledu na ni jímá děs a hrůza.
P.S. Což je samozřejmě vtip…ale uznejte, že pokud se toho chytí američtí právníci, nastane druhý poločas té současné šílenosti.

Petr Paulczyński:
Studentské volby překvapivě přesně ukazují budoucí trendy, myslí si Pehe. Takže podle studentských voleb nám brzo budou vládnout Piráti a TOP09.
Kdyby blbci udělali průzkum v mateřských školách, zjistili by, že nám povládnou Jů a Hele.

***

A ještě jednou Petr Paulczyński:
Proč se furt někdo diví že Erdogan otevřel v Německu mešitu? Vždyť to je přece v islámských zemích naprosto běžné.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.