Miroslav Macek: Lidská blbost je opravdu nekonečná

23.07.2020 17:04

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Lidská blbost je opravdu nekonečná
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Opět se málem srazily dva vlaky, tentokrát u Ústí nad Orlicí a vykolejil vlak u Chebu. Nemohu se zbavit dojmu, že jde o jeden z příznaků státu v rozkladu.
Zajímavé jsou též dovětky: …všech pět cestujících…všech šest cestujících…neměli by spíše cestovat levněji pozlacenými rollsy?

***

Premiér Babiš během včerejšího večera jednal s ministrem zdravotnictví Vojtěchem o aktuálním vývoji kolem epidemie koronaviru. Vojtěch po jednání oznámil, že do pátku zváží zavedení preventivních celostátních opatření proti šíření nákazy. Opatření nechtěl specifikovat, nejednalo by se však podle něj o dramatické záležitosti typu zavírání celých ekonomických sektorů a podniků.
Soudruhům už konečně došlo, jaký ekonomický průšvih zbytečně způsobili, a tak nyní, i kdyby byla situace ještě horší než v době, kdy zcela utlumili ekonomiku, nic takového už podruhé neučiní. Čímž ovšem dodatečně dokáží nesmyslnost tehdejších opatření.

***

Americká tisková agentura Associated Press se rozhodla, že v zájmu zachování rasové harmonie bude v jejich textech nově slovo „black“, tedy „černý“, odkazující k rasovému původu, uváděno velkým písmenem. Ve smyslu černé barvy zůstane první písmeno malé.
„AP chce tímto posílit základní a sdílený smysl pro historii, identitu a komunitu mezi lidmi, kteří se identifikují jako černí, včetně těch v africké diaspoře a v Africe. Černý s malým písmenem odkazuje k barvě, ne k člověku,“ uvádí se v oficiálním vyjádření AP.
Bílá ovšem zůstane bílou s malým písmenem, ať jde o odkaz k etniku, kultuře, rase, či běžné barvě.
Americká Sněmovna reprezentantů ve středu odhlasovala odstranění soch představitelů a vojáků Konfederace, která v americké občanské válce (1861-1865) bojovala mimo jiné za zachování otroctví, ze svého sídla Kapitolu. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Radní města Asheville v Severní Karolíně odhlasovali finanční reparace pro místní černochy za otrokářství, které i u nich skončilo před stoletím a půl. Asheville je jen detail, který se začíná skládat ve velký americký celek.
Tolik zprávy. Jak neustále tvrdím, lidská blbost je opravdu nekonečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…