Miroslav Macek: Náměstek Šiška je určitě nevinný

04.10.2012 14:41

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Náměstek Šiška je určitě nevinný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jsem přesvědčen, že náměstek ministra práce Vladimír Šiška je nevinný. Vždyť tak neuvěřitelně schopný a pracovitý člověk by přece neudělal nic, co by ho mohlo byť jen nepatrně ohrozit. A proč si myslím, že je mimořádně schopný? Přece proto, že v roce 2010 dostal od ministra Drábka odměnu 460 000.- Kč a vloni dokonce 1,000.000.- Kč.
(Mimochodem, nejsou už tyto údaje dostatečným důvodem na okamžité vyražení ministra Drábka z funkce? To by ovšem premiér nesměl plýtvat penězi na odměny za běžnou práci stejně…)
Ministr Drábek ovšem oznámil, že ke konci října rezignuje, neboť cítí politickou odpovědnost za svého náměstka a jistě za tento „hrdinský čin“ bude mediálně chválen. Jenže: představa, že by jeho letitý kamarád Šiška prováděl ve funkci prvního náměstka různá šmé s výběrovým řízením, aniž by měl výsledek domluven s ministrem, je obtížně uvěřitelná.

Absolutně nechápu, proč vláda neušetří balík peněz a nezruší státní zastupitelství a soudy. Vždyť na všechno by stačil Kalousek…

Vejděte v maskáčích a s airsoftovou pistolí do banky, přistupte k okénku a začněte střílet na pokladní. Pak se hajte tím, že jste tak protestoval proti vysokým bankovním poplatkům. Stane se z Vás mediální hvězda, paní Šiklová se nad Vámi bude rozplývat a budete za národního hrdinu. Nebo snad ne?

Všude na mne vyskakují titulky, hlásající, že některé panenské oleje v našich obchodech obsahují nervové jedy a DDT a některé komentáře na sociálních sítích z toho hned dělají důvod k odstoupení vlády. Úplně na konci jedné dlouhé zprávy se však skvěla věta: "Porovnáme-li nalezené hodnoty rizikových látek s evropskými limity, musíme konstatovat, že nebyly překročeny.“
 Musím konstatovat, že porovnám-li ty alarmující článek s touto větou, stále platí zjištění, že žádný učený z nebe nespadl, ovšem blbce jako by shazovali.

Europoslanec Jan Zahradil:
Napadá mě, jaké by byly reakce, kdyby se to, co se stalo V. Klausovi, bylo bývalo ve své době stalo V. Havlovi. Co by asi vykládala do médií Šiklová. Co by říkal Viewegh. Co by psali ti komentátoři, kteří tak nějak mezi řádky naznačují, že si to Klaus vlastně zavinil sám. Kolik řečí o nástupu extremismu a komunistické pomstě bychom odevšud slyšeli. Ale tohle je "jenom" Klaus, že ? A nám tady vedle tykadlového řidiče Smetany právě vyrůstá další "disident". Za chvíli budou oba kandidovat do Senátu.

Vřele doporučuji přečíst si na www.neviditelnypes.cz text Václava Vlka st. „Patologická nenávist a mediální poprava“.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.