Miroslav Macek: Nehledejte racionální vysvětlení chování Svědků covidových. Je to otázka víry, nikoliv rozumu

03.06.2021 12:52 | Komentář

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nehledejte racionální vysvětlení chování Svědků covidových. Je to otázka víry, nikoliv rozumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nejvyšší správní soud (NSS) konstatoval, že plošné uzavření mateřských a základních škol, k němuž vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) přistoupila v dubnu na základě opatření ministerstva zdravotnictví, bylo nezákonné.
Na této zprávě je nejhorší to, že to spoustě lidí nevadí a nikdo za to nebude, vyjma daňových poplatníků, potrestán.

***

Množí se titulky podobné následujícímu. „Stát zavalí žaloby“, tedy upozornění na to, že spousta lidí si prostřednictvím právníků začne vyřizovat účty s nekompetentními (a často, přečasto nevolenými a tedy nezodpovědnými) strůjci kovidových nesmyslů až šíleností.
Budiž. Ale proč ty žaloby zavalí „stát“, což je jen v tomto případě souhrn daňových poplatníků? Proč nemíří na konkrétní viníky a jejich majetky?

***

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

A tak Václav Klaus odešel z rozhlasového vysílání, nespokojen s kladenými otázkami. S potěšením o tom napíšu, jen co ke mně dorazí solidní informace o „jeho půjčce Rusku“, neboť to, co jsem doposud četl, je klasický novinářský výtvor sestavený z pravd, polopravd, spekulací a lží. Ostatně, jak jinak, když je solidních novinářů jako šafránu?

***

„Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.“
Leó Szilárd Dodávám:
Většina politiků na tom postavila svoji kariéru.

***

Petr Paulczyński na Facebooku:
Může mi někdo vysvětlit, proč otestovaní žáci musí ve vyučování nosit roušky?
Odpovídá mu Vladimír T. Gottwald:
Ze stejného důvodu, proč heftlinkové za nacionálního socialismu a muklové za socialismu internacionálního přenášeli v lágrech kameny. Půlka z první hromady na druhou, druhá půlka z druhé hromady na první. Protože to bachaře prostě bavilo.
Dodávám já:
Nehledejte racionální vysvětlení chování Svědků covidových. Je to otázka víry, nikoliv rozumu. A skvělý nástroj k ovládání, jako ostatně každá ideologie založená na víře, ať už v dějinnou úlohu Vůdce a nadlidí nebo v dějinnou úlohu komunistického předvoje a proletariátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla