Miroslav Macek: Nenechte se okrádat od jiných! Já to umím mnohem líp! ANO, je mi líp. Váš Bureš

07.08.2015 9:19

Páteční glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Nenechte se okrádat od jiných! Já to umím mnohem líp! ANO, je mi líp. Váš Bureš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Premiér Sobotka nabádá soukromý sektor, aby zvedl platy zaměstnancům a za příklad dává, že státní sektor to už udělal.

Nemohl by mu někdo připomenout (nejraději s výchovným záhlavcem, aby si to jednou provždy zapamatoval), že státnímu sektoru zvýšil nedobrovolně platy právě soukromý sektor, neboť žádné jiné peníze, než vytáhnuté z kapes soukromníků, stát nemá?

To je tedy svět! Romská rodina s paterčaty úpěnlivě prosí o zaslání ochucených balených vod, ochucených křupek, ovocných čajů a LED žárovek, a my tady živíme nějaké imigranty, co jaktěživ nebudou pracovat!

Ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier se snaží prosadit změnu obsahu školních učebnic směrem „k větší genderové vyváženosti“, tj. napříště zamezit tomu, aby se ve škole dětem vštěpovala rozdílná role mužů a žen v životě rodiny i společnosti, tak jak byla až dosud všeobecně chápána.

Ta nedůslednost! Copak by nebylo jednodušší pohlaví ve školních učebnicích vůbec zrušit a vystačit si se starým dobrým českým slovem „babochlap“?

Nevím, nevím, zda-li je vládní osvětová kampaň o Evropské unii dobrý nápad. Vždyť beze zbytku platí, že k EU mají nejvřelejší vztah ti, kteří o ní nic nevědí.

NASA podepsala prodloužení smlouvy s ruskou kosmickou agenturou o dopravě kosmonautů k Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) za 490 milionů dolarů. Smlouva platí do roku 2019.

Předpokládám, že to kongres zamítne, sankce jsou přece sankce…

Alexander Solženicyn ve své slavné harvardské přednášce v roce 1978 (!):
V dnešní západní společnosti lze konstatovat nerovnováhu mezi svobodou dělat dobré a dělat zlé. Obrana práv jednotlivce je dovedena do takové krajnosti, že společnost sama je bezbranná vůči některým svým členům: pro Západ je už na čase, aby začal víc zdůrazňovat lidské povinnosti, než lidská práva. Ve srovnání se svobodou dělat dobré má svoboda destruktivní a nezodpovědná daleko širší pole působnosti.

Na facebooku se objevilo příští volební heslo hnutí ANO:

Nenechte se okrádat od jiných! Já to umím mnohem líp! ANO, je mi líp. Váš Bureš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …