Miroslav Macek: Není už čas na efektivní odpor?

02.04.2020 20:13

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Není už čas na efektivní odpor?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Není opravdu už nejvyšší čas, abychom se my všichni, kteří se domnívají, že vláda páchá naši ekonomickou genocidu, sjednotili a zmohli se tak na efektivní odpor? Pořád se mi totiž nechce věřit, že většina obyvatel mé vlasti jsou jen tupým stádem.

***

E 15 se může pochlubit titulkem, který může být etalonem polovičatosti, neboť zní: „Tým ekonomů vyráží pomoci české ekonomice v době pandemie, do jeho čela se postaví Jan Švejnar.“ Chybí v něm totiž vzhledem ke složení týmu dvě slova, a to „do hrobu“.

***

Vláda začne systémově spolupracovat s českými firmami, které dokážou vyrobit tolik žádané ochranné pomůcky. V rámci Ústředního krizového štábu (ÚKŠ) vznikla skupina, která má komunikaci s firmami na starosti. Úkolem této podskupiny je kontaktovat všechny domácí výrobce ochranných a zdravotnických prostředků, zmapovat jejich kapacitu a připravit způsob, jak je zapojit do dodávek,“ uvedl v úterý na tiskové konferenci ministr vnitra a zároveň nový šéf ÚKŠ Jan Hamáček.
Tolik zpráva. Není to příliš unáhlené, soudruzi? Nebylo by lepší ještě vyčkat?

***

Jsem rád, že se po šití roušek rozmohla domácí výroba desinfekčních prostředků, které likvidují jen koronavirus a nikoliv vše živé, včetně toho velmi užitečného. Navíc se tak určitě zabrání vzniku nových odolných kmenů, tak jak to dnes vidíme u antibiotik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…