Miroslav Macek: Netušil jsem, jaké výše může dosáhnout lidská blbost

20.02.2015 9:36

Páteční glosy 20. 02. 2015 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Netušil jsem, jaké výše může dosáhnout lidská blbost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Politické strany Jihomoravského kraje se dohadují o týdnu ruské kultury, který má v Brně proběhnout k sedmdesátému výročí konce druhé světové války. Kraj hodlá festival podpořit dvěma sty tisíci korun, oponuje mu ale jihomoravská TOP 09, podle které by hejtmanství nemělo podporovat ruské umění v době, kdy západní svět přijímá protikremelské sankce kvůli bojům v Donbasu.

Zakažme tedy i Čajkovského “Slavnostní předehru 1812“, vždyť tato hudebně dokumentuje agresi Ruska proti Evropě zvané západní…

Opravdu jsem netušil, že lidská blbost a zpolitikaření kdečeho mohou dosáhnout takové výše…

„V dnešní době jsme tak trochu podobní těm lidem na palubě Titaniku, kdy pod čárou ponoru máme řadu děr, a na palubě se stále ještě tancuje, a stále se chceme přesvědčovat o tom, že - promiňte mi tu narážku - že ano, bude líp, místo toho, abychom si řekli, že pravděpodobně nebude líp,“ konstatoval na úvod konference „Bezpečnost budoucnosti“ v Poslanecké sněmovně náčelník Generálního štábu Petr Pavel.

„Není to jen o tom, že armáda napadne armádu, ale je to o informačním působení, kyberútocích, o působení na obyvatelstvo, působení na ekonomiku a podobně. A tyhle věci už v podstatě všechny dneska běží,“ pronesl na stejné konferenci šéf Speciálních sil ministerstva obrany Karel Řehka. „Svým způsobem jsme už ve válce, ale neuvědomujeme si to, nebo si to nejsme schopni připustit.“

Komplexně Geniálního Babiše nejmenovali…

Na stejné téma:

Podle Amber Lyon, trojnásobné držitelky novinářské ceny Emmy, je CNN běžně placena americkou vládou a zahraničními vládami za to, aby selektivně informovala o některých událostech.

A do třetice dodávám:

Spousta novinářů se utěšuje tím, že sociální sítě a internetové noviny a zpravodajství manipulacím veřejnosti nakonec zabrání. To je ovšem iluze největší. V případě skutečného vnitřního či vnějšího konfliktu bude provoz internetu stejně jako sítě mobilních telefonů prvními obětmi…

Zpráva:

Vedle pražského nádraží v Libni nedávno vyrostl vysoký obytný dům. Jeho obyvatelům vadí hluk vlaků a žádají po státu, aby zaplatil odhlučnění, což vyjde zhruba na 250 milionů korun.

Dodávám:

Ti obyvatelé nám vzkazují: zaplaťte nám za to, že jsme debilové…

Zpráva z Echa 24.cz:

Kontroverze v Maďarsku vyvolalo gesto ruského prezidenta Vladimira Putina, když při své dnešní návštěvě Budapešti údajně položil věnec u pomníku sovětským vojákům, kteří přišli o život během potlačování protikomunistického povstání v roce 1956. Píše o tom maďarský portál politics.hu, podle kterého ale s Putinem na hřbitov směli jen ruští novináři. Také záběry, které by dokumentovaly Putinovo zastavení u pomníku k roku 1956, nejsou k dispozici.

Čtenář glos J. L. mi napsal:

Multikulturalismus je AIDS evropské civilizace, syndrom získaného selhání imunity.

Opsáno z facebooku:

Developeři jsou zločinci, kteří by rádi zabrali zemědělskou půdu, na níž by se dala pěstovat řepka.

Výhoda toho, že mám všude úsporné žárovky je, že mohu nechávat všude rozsvíceno. Neboť čím více svítím, tím více uspořím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …