Miroslav Macek: Optimální by bylo dát nejméně polovině státních zaměstnanců trvalé neplacené volno

29.07.2021 11:14 | Glosa

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Optimální by bylo dát nejméně polovině státních zaměstnanců trvalé neplacené volno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pravda po česku postupně vychází najevo:
Do Sokolova přijeli fotbaloví výtržníci z Prahy pod falešnou záminkou, že jedou na vodu, a ihned po příjezdu na nádraží začali bezdůvodně napadat děti a ženy místních občanů. Jejich otcové a muži, kteří zrovna nebyli v práci, protože měli zaslouženou dovolenou, je začali samozřejmě bránit, ale stali se též obětmi nepochopitelné brutality, takže nakonec musela zasáhnout policie a bohabojné občany před řáděním opilých a zfetovaných chuligánů ochránit.

***

Premiér Babiš chce pro státní zaměstnance, kteří se nechali naočkovat, dva dny placeného volna (z našich daní). Je to skvělý nápad, ovšem poněkud nedotažený. Optimální by bylo dát nejméně polovině státních zaměstnanců trvalé neplacené volno.

***

Stát chce, aby v Česku vznikl minimálně jeden projekt továrny na baterie pro elektromobily, takzvané gigafactory, prohlásil ministr Havlíček. Výše podpory státu pro plánovanou stavbu gigafactory v tuto chvíli není dojednaná, tvořit ji podle něj má přímá podpora i daňové úlevy.
Jinak řečeno: Za peníze, vytáhnuté daněmi z našich kapes, umožníme chudákovi zahraničnímu investorovi léta neplatit daně, a pak posílat další miliardy do zahraničí.

***

Dnes se objeví na knihkupeckých pultech moje nová kniha dvanácti detektivních povídek „Záhada zamčeného pokoje“ - 420 stran napínavého a zábavného čtení. Takže neváhejte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…