Miroslav Macek: Plaťte bohabojně desátky a důvěřujte Bohu = Pracujte, držte huby a důvěřujte vládě

22.10.2020 8:39

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Plaťte bohabojně desátky a důvěřujte Bohu = Pracujte, držte huby a důvěřujte vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jak to říkal profesor Zrzavý na jaře, když kritizoval vládu za její přístup k epidemii koronaviru? Kolikrát to chcete zopakovat? Dvakrát, třikrát, padesátkrát?
K tomu dodávám: z historie podobných epidemií vyplývá, že s vysokou pravděpodobností přijde ještě třetí vlna, pak už bude populace dostatečně promořená, ti, co měli zemřít, budou mrtví, covid 19 se stane jen jednou z mnoha virových infekcí, jen následky hysterické nepřiměřené reakce vlád společností, které zapomněly, že smrt je nedílnou součástí života a snažily se každého zachránit, byť byl těsně před smrtí, a to bez ohledu na sekundární a terciální následné oběti, nás budou pronásledovat léta a změní společnost dramaticky k horšímu.

***

Hamáček je koronapozitivní. Zřejmě nenosil roušku a nedodržoval rozestupy, protože to je přece dokonalá ochrana. Vlastně, on se ten virus šíří aerosolem, takže roušky a rozestupy nepomohou, jak říká Vladimír Ždímal, vedoucí Oddělení chemie a fyziky aerosolů Ústavu chemických procesů Akademie věd České republiky. Někteří z nás to ovšem tvrdí od počátku, spolu s tím, že jedinou ochranou je genetické vybavení a životní styl vedoucí k vysoké imunitě…

***

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Vzpomínáte, jak naši politici nechtěli jít „švédskou cestou“, neboť znamená spoustu zemřelých a učinili raději brutální lockdown?
V době od 8. X. do 20. X. zemřelo ve Švédsku 15 lidí s pozitivním testem. U nás za stejné období 752.

***

Ta podobnost! Stíhá lidstvo jedna rána Osudu za druhou? Málo se modlíte a nedodržujete Desatero! (Málo nosíte roušky a nedodržujete nařízení!) Plaťte bohabojně desátky a důvěřujte Bohu. (Pracujte, držte huby a důvěřujte vládě).

***

Podle vládního návrhu peníze z Bruselu pomohou dlouho zanedbávaným a plundrovaným severním Čechám:
Desítky miliard z Bruselu určené pro obnovu Ústeckého kraje budou inkasovat největší tuzemské koncerny. Ve výčtu nechybí ČEZ, kde většinu akcií drží český stát, Unipetrol kontrolovaný polskou vládou, holding EPH Daniela Křetínského, akciovka Cínovecká deponie jeho miliardářského kolegy Karla Janečka. A na nejdražší projekt, výměnu kotlů v chemičce Lovochemie za šest miliard, zase žádá podporu Agrofert vlastněný svěřenskými fondy Andreje Babiše.
Doufám jen, že voliči (nejen ze severních Čech), kteří zakrátko budou mít dost daleko zu ruky do huby, jsou natolik ducha mdlého, že jim něco takového nevadí.

***

Češi jsou smějící se bestie:
Prohlášení vlády: "Ukázalo se, že koncept Česka jako státu byl příliš ambiciózní. Děkujeme občanům za účast a oznamujeme, že od páteční půlnoci funguje bývalá tzv. Česká republika jako úniková hra. Pravidla budou zveřejněna na webu a twitterovém účtu profesora Prymuly."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.