Miroslav Macek: Politická korektnost udělá své

06.02.2015 16:42

Páteční glosy 6.02.2015 Miroslava Macka

Miroslav Macek: Politická korektnost udělá své
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Exministr vnitra Ivan Langer nakoupil za 40 milionů korun akcie realitní společnosti IES Moravia Real. Samozřejmě, že se hned objevily hlasy, kde na to vzal, když měl před odchodem z politiky jen pár milionů dluhů. Nechápu jejich podiv: přece mu je půjčil strýček Vik…

Člen Rady České televize Michal Jankovec v debatě nad objektivitou ČT:

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie.“

Dodávám:

Proto se zřejmě o výzvě šedesáti významných osobností z německé politiky, ekonomiky a kultury, která pod názvem Válku s Ruskem nechceme! vyvolala v Evropě i v Rusku značný ohlas, u nás mlčelo.

Zpráva:

Pohlavní styk s prostitutkou bez použití kondomu bude napříště v celém Německu zakázaný. Shodli se na tom ve středu vyjednávači stran vládní koalice.

David Forbelský na facebooku:

Včera jsem ze srandy napsal, že po kouření zakáží dobroserové i soulož bez kondomu a je to tady. Zatím tedy jen s prostitutkou, ale jak to má kolikrát jeden poznat, že?

Pravděpodobnost, že herec Benedict Cumberbatch dostane letos Oscara za roli ve filmu Kód Enigmy, je mizivá. Na americké půdě totiž mluvil o hercích s jinou než bílou pletí jako o barevných a po vzedmuté vlně kritiky se nestačil omlouvat nahoru, dolů, napravo, nalevo, za sebe, před sebe.

Politická korektnost (moderní výraz pro blbost) ovšem i tak udělá své…

Ale není to, bohužel, jen záležitost americká. Sám jsem před lety musel jít podat na policii „vysvětlení“, neb mne jakýsi korekt udal, že jsem v novinovém rozhovoru použil ustálené spojení „nebudu nikomu dělat černocha“, kterým jsem odmítl dotaz, zda nemíním psát některým funkcionářům ODS jejich projevy. To si, prosím, nevymýšlím, to se opravdu stalo!

Opsáno z facebooku:

Dnes budu čelit kontrole BOZP ! Některé bolševické přežitky bych zrušil. Každej na to *ere, fakturantka mi tu knihu dopisuje za posledního půl roku, já to jen podepíšu, pak přijde nějaká zbytečně placená Jarmila, koukne do knihy BOZP, jakože důležitě udělá parafu a jde do hajzlu.

K tomu připsán koment:

Já byl preventista požární ochrany a školil jsem stylem "Dobrý den, když uvidíte požár, volejte hoří a vytočte 155. Nějaké otázky? Nashledanou, tady to podepište.“

Přítel Z. Š. mi napsal:

Povídání o nápadech bláznivé Britské Green Party mi připomnělo ten krásný vtip z nedávno ještě staré dobré Anglie.

Dva stárnoucí rodiče sedí u čaje a hovoří ke svému jedinému synovi : „Milý Willi, celý život jsme poctivě pracovali a úspory vkládali do velmi promyšlených investic. Nashromáždili jsme tak veliký majetek, a protože cítíme, že se náš život pomalu nachyluje, udělali jsme dnes společně poslední vůli a tebe učinili jediným dědicem s právem s tímto majetkem okamžitě nakládat. Jsi teď velmi bohatý mladý muž, Willi a můžeš si tedy již plně dovolit ty své levicové názory!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.