Miroslav Macek: Proč Nečas nevyučuje, jak si z veřejných peněz platit milenku?

06.09.2013 12:34

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Proč Nečas nevyučuje, jak si z veřejných peněz platit milenku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Expremiér Nečas přestane být nezaměstnaný: stane se zaměstnancem CEVRO institutu a bude pracovat v jeho Centru transatlantických vztahů, které povede Saša Vondra, a které se zabývá bezpečnostními a ekonomickými vztahy mezi Evropou a USA a pozicí České republiky.
 Což mne překvapuje, domníval jsem se, že tam nastoupí jako lektor předmětu „Kterak si z veřejných peněz platit milenku“,neboť v tomto oboru má mnohem větší znalosti a praxi a nikomu se to nepodařilo zatloukat tak dlouho.

 Včera jsem napsal:
 „Sledoval jsem tiskovou konferenci ČSSD a s úžasem jsem zjistil, že za čtyři roky od minulých voleb chlapci nevymysleli nic nového“, pravil Jiří Paroubek, kterého dozajista znáte, jak neustále srší novými a novými převratnými nápady…
 Dnes k tomu mohu jen dodat, že Jiří Paroubek je tak neuvěřitelně stále stejný, až to bučí. Viz ukázka z jeho včerejšího textu v LN, týkající se rozhovoru Michala Haška v Lidovkách:
 První slovní hodnocení, které mě napadlo ihned po jeho dočtení, bylo: náfuka, nabob, blábola a podrazák. Ptal jsem se sám sebe, kde je ten příjemný a skromný chlapec z Moravy, kterému jsem pomohl v roce 2005 do vysokých pater politiky.

 Jan Kadaník, ředitel pro strategie společnosti Ameropa:
 „V bankách potřebujeme management se zdravým rozumem, a ne egomaniaky formované excesy investičního bankovnictví.“
 Dodávám k tomu: No jo, ale kde je vzít, když lidé se zdravým selským rozumem kvapem vymírají a nahrazují je egomaniaci formovaní od malička společností přebujelých práv a nároků, zákony a vyhláškami nalajnovaných cest a postupů a nižádné osobní odpovědnosti?

 Dalibor Martínek v dnešních Lidovkách: Nějaká státní „záchrana“, dokonce zaznívá slovo znárodnění, by sice sundala balvan z noh majitelů dolů a také přinesla hlasy politikům. Ale horníky by umělé udržování branže při životě ponížilo na úroveň zvířátek v safari, s nimiž by se duo Hašek – Škromach mohlo jednou ročně slavnostně fotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…