Miroslav Macek: Rusobijcům se hodí do krámu každá příležitost

25.05.2020 8:39

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Rusobijcům se hodí do krámu každá příležitost
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Zastupitelé Hlavního Města Prahy po dvaceti hodinách jednání nad ránem schválili individuální dotaci na letošní festival LGBTQ komunity Prague Pride 2020, a to 1 000 000 korun.
Radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková (Praha Sobě) uvedla, že organizátoři si loni na podzim zapomněli zažádat o dotaci, a proto se jim uděluje individuálně.
Začínám chápat slova ze hry „Schlageter“ Hannse Johsta: „Wenn ich Kultur höre entsichere ich meinen Browning“, tedy „Když slyším slovo kultura, odjišťuji svůj browning“, v pozměněném znění připisovaná Goebbelsovi.

***

Novinářka Lenka Klicperová, podle které patří náměstek ministra zdravotnictví Prymula před válečný soud:
„Od 22. 4. denní přírůstky lidí testovaných pozitivně na COVID-19 nepřekročily stovku denně (a i předchozí týdny na tom byly velice podobně, lehce přes stovku). Za včerejšek přibylo 28 lidí. Opakuji, že to jsou lidé testovaní pozitivně, ne lidé, kteří umírají. V těžkém stavu je aktuálně 42 pacientů s COVID-19, navíc jsou to často lidé s mnoha dalšími zdravotními komplikacemi. Nebo lidé staří, u kterých si musíme připustit, že prostě umírají. Může mi někdo vysvětlit, před jakou pandemií nás tady pan plukovník chce chránit?“

***

Titulek na Novinky.cz: Oblohu nad Austrálií zaneřádily trosky ruské rakety.
Skutečnost: V atmosféře shořela raketa, družice nebo jejich část, jak činí toto „kosmické smetí“ států vypouštějící družice každou chvíli. Rusobijcům se ovšem hodí do krámu každá příležitost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…