Miroslav Macek: Se změnou programového prohlášení by měla vláda rezignovat

03.03.2023 19:26 | Glosa

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Se změnou programového prohlášení by měla vláda rezignovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Vláda dnes po zhruba 14 měsících schválila aktualizaci svého programového prohlášení. Novinářům to po zasedání kabinetu řekl premiér Petr Fiala (ODS). Nutnost změnit programové prohlášení vláda zdůvodňuje především válkou na Ukrajině a jejími ekonomickými dopady. Nejvíc se mění například závazky týkající se financí, energetiky či školství.
Zcela bych souhlasil, pokud by vláda zároveň podala demisi a byly nové volby, neboť k ničemu z toho od voličů mandát nedostala.

„Na ministerstvu dopravy připravujeme registrace ukrajinských automobilů, protože pokud krize neskončí, tak potřebujeme mít jistotu o technickém stavu vozidel a samozřejmě je započítávat do majetkového testu jednotlivých lidí,“ řekl už dříve Právu ministr vnitra Vít Rakušan.
Tolik zpráva. Neměli by se zároveň všichni ukrajinští řidiči starší 18 let a mladší 60 let vyexpedovat okamžitě na Ukrajinu, kde mají zákonnou povinnost bojovat v americké proxy válce s Ruskem? To by přece byla vynikající pomoc Zelenskému.

Převzato se svolením autora z webu www.viditelny-macek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…