Miroslav Macek: Slánského nahradí koronavirus a výpadek peníze z EET

11.03.2020 14:47

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Slánského nahradí koronavirus a výpadek peníze z EET
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Doufám, ač se obávám, že marně, že po plácání se v koronavirových problémech přijde „poučení z krizového vývoje“, a to důkladné. Tedy: co nejrychlejší potravinová soběstačnost, kvalitní zdroje pitné vody, strategické zásoby nafty, plynu, potravin, atd., ale hlavně kvalitní zákon o mimořádných situacích s odstupňovanými, předem danými zásahy a jasným rozdělení pravomocí a odpovědnosti konkrétních článků státní správy a samosprávy.

Všem bude předem zcela jasno, co je kdy čeká, co se bude dít a co kdo má za povinnost, abychom byli napříště ušetřeni trapných a opožděných improvizací a politických hrátek, kdo bude více panáčkovat před kamerami a hrát si na zachránce všehomíra.

***

My starší pamatujeme, kterak se ještě léta a léta jakýkoliv ekonomický neúspěch sváděl na Slánského spiklenecké protistátní centrum. Předpokládám, že Slánského nahradí koronavirus…ale možná se mýlím a výpadek nahradí peníze, které se získaly navíc díky EET.

***

„My chceme, aby lidi chodili do práce, to je základ, aby ekonomika šlapala,” prohlásil premiér Babiš po sdělení, že se zavírají školy a ruší společenské akce nad 100 diváků.
Nějak mi z toho vyplývá, že vše ostatní je nepodstatné…

***

Náklady na provoz divadla Na Jezerce jsou dle vyjádření Jana Hrušínského 2 miliony korun měsíčně. Netušil jsem, že mají tak ohromnou návštěvnost…

***

Otázka téměř maturitní:
Ropa zlevnila o 30%. O kolik haléřů zlevní benzin u pump?

***

Rozhodně si přečtěte rozhovor s Martinem Stropnickým! ZDE

***

Češi jsou smějící se bestie:
S ohledem na nařízení vlády se okamžitě zastavuje vydávání časopisu 100 + 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…