Miroslav Macek: Střet zájmů? Néé, prostě je součástí rozlezlé estébácké sítě

21.10.2015 8:29

Středeční glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Střet zájmů? Néé, prostě je součástí rozlezlé estébácké sítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Radmila Kleslová pobírala léta od státních podniků statisícové odměny za právní služby. Prý jde o střet zájmů, neboť zároveň se angažovala politicky v ČSSD a hnutí ANO.

Nedomnívám se ovšem, že tyto odměny brala proto, že se politicky angažovala a jde tedy o klasický střet zájmů. Prostě je součástí rozlezlé estébácké sítě, která si navzájem dohazuje kšefty. A rozbít tuto síť, rozlezlou dnes i v nejvyšších patrech politiky, půjde těžko, neboť jak je vidět na preferencích Andreje Babiše, spoustě ovčanů to pranic nevadí.

Ovšem nechápu, proč už dávno orgány činné v trestním řízení neporovnaly její fakturované příjmy ze státních podniků se skutečně vykonanou prokazatelnou prací a v případě zřejmé nesrovnalosti okamžitě neobvinily lidi, kteří jsou na smlouvách podepsáni, z podvodu a rozkrádání svěřeného majetku, tedy zpronevěry.

***

Čínský prezident se projel během návštěvy Velké Británie s královnou po Londýně ve zlatém kočáru. Kam se poděla česká „umělecká“ skupina, která má v názvu spoustu hoven, že nepověsila nad Buckinghamský palác rudé trenýrky? To nemá na vlak do Londýna?

***

Ilegální imigranti protestují, že jim je ve stanech zima. Tomu nerozumím. Měl jsem zato, že už si je dávno vzali domů ti, kteří jejich příchod vítali a vítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …