Miroslav Macek: Strkání hlavy do písku a pokrytecké „korektní“ mlčení se stává každodenní realitou

29.03.2017 12:04

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Strkání hlavy do písku a pokrytecké „korektní“ mlčení se stává každodenní realitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Začetl jsem se v Leo expresu do Lidovek a v jejich části Akademie narazil na článek s titulkem “Stopka pro soukromé školy“ a podtitulkem „Ministerstvo si neví rady s množstvím škol, které zakládají rodiče nespokojení s běžnými základkami“. Článek se pak blíže rozepisuje o škole v Hlučíně iniciované Montessori centrem.

Škoda jen, přeškoda, že v poměrně dlouhém článku chybí jakákoliv solidní analýza (nejraději podložená statistickými údaji), proč se tak po celé republice děje.

Doufám jen, že důvodem nebylo velmi pravděpodobné zjištění, že hlavním důvodem je naplnění některých škol a tříd cikány a bílými cikány v míře větší než malé, které iniciuje rodiče k činu, tedy k založení soukromé školy.

Neboť strkání hlavy do písku a pokrytecké „korektní“ mlčení se bohužel stává naší každodenní realitou.

Forum 24:

Z dokumentů společnosti Spolana vyplývá, že svůj desetiprocentní podíl v Agrofertu Babišovi prodala neratovická chemička za 2,5 milionu korun. Naopak z dokumentů Agrofertu vyplývá, že v době, kdy Babiš těchto deset procent kupoval, měl Agrofert vlastní kapitál 3,68 miliardy korun. Desetiprocentní podíl měl tedy hodnotu 368 milionů korun. Spolana tak tímto obchodem přišla o 365,5 milionu korun. Ty by v té době zadlužené Chemičce výrazně pomohly. Později její oddlužení zaplatili daňoví poplatníci. Tato pro stát nevýhodná a pro Babiše naprosto mimořádně výhodná transakce se uskutečnila v době, kdy vedl vládu Miloš Zeman.

"Nemusím vám říkat, za kolik jsem co kde koupil a udělal ve svém podnikání", pravil k tomu v pořadu Reportéři Andrej Babiš, autor kontrolního hlášení a EET.

Věra Scheirichová na facebooku:

Tak schválně. Z čeho je následující text?

„My, vedoucí představitelé *****, jsme hrdi na úspěchy ***** budování ***** jednoty je odvážným a prozíravým počinem.“

„Vytvořili jsme jedinečnou ***** se společnými orgány a pevnými hodnotami, společenství míru, svobody, demokracie, lidských práv a právního státu, významnou hospodářskou velmoc s nebývalou úrovní sociální ochrany a sociálního zabezpečení.“

„***** učiníme silnější a odolnější prostřednictvím ještě větší jednoty a vzájemné solidarity a dodržováním společných pravidel. Jednota je nezbytností i naší svobodnou volbou. Naše ***** je jednotná a nerozdělitelná.

„V nadcházejících letech chceme…***** která je bezpečná a dobře chráněná, prosperující, konkurenceschopná, udržitelná a sociálně odpovědná, ***** která je odhodlána a schopna hrát klíčovou úlohu ve světě.“

„Budeme usilovat o naplnění těchto cílů, jsouce pevně přesvědčeni o tom, že budoucnost máme ve svých rukou a že k dosažení našich cílů je ***** tím nejlepším prostředkem.“

„Spojili jsme své síly, abychom dosáhli změny k lepšímu.***** je naší společnou budoucností.“

Z programového prohlášení nějakého toho sjezdu KSČ, případně KSSS?

Ale kdeže. Stačí nahradit hvězdičky Evropskou unií, Evropou nebo odvozenými slovy a máte Prohlášení vedoucích představitelů 27 členských států a Evropské rady, Evropského parlamentu a Evropské komise, přijaté na zasedání v Římě v sobotu 25. března 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…