Miroslav Macek: Ten Zeman je ale populista! Klidně si říká, co si většina lidí přeje

03.08.2016 13:46

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ten Zeman je ale populista! Klidně si říká, co si většina lidí přeje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ten Zeman je ale populista! Klidně si říká, co si většina lidí přeje!

Zpráva:

Podle prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu utratilo Ministerstvo zemědělství téměř miliardu a půl z veřejných peněz a vlastně tak úplně neví za co. Kontrola zahrnovala roky 2007 až 2014. Znamená to, že ministerstvo „vyhodilo oknem“ v průměru každoročně cirka 190 milionů. A zcela „překvapivě“ dopadla nejhůře kontrola dotací pro neziskové organizace, které pořádaly vzdělávací akce a poskytovaly poradenství. Zadání byla tak obecná, že z přijatých žádostí nebyl nikdo schopen posoudit, zda projekt, který se o dotace uchází, má vůbec nějaký smysl.

Dodávám:

Stačilo by ovšem zjistit, kolik z příjemců těch milionů jsou lidovci nebo jejich rodinní příslušníci, neboť lidovecká mafie je zcela stejná jako mafie jiné…

Líbí se mi Jean Claude Juncker, když říká, že zavedou-li Turci trest smrti, budou mít problém se vstupem do EU. Jako by problém s oficiálním vstupem neměli už drahně let, jako by jich už v Evropě nebyly množící se miliony a jako by jim to nyní mělo vadit, když další chtějí vstoupit do EU zcela jiným, plíživým způsobem.

Princip eurodotací:

Dám sousedovi stovku a on mi vrátí 180 korun. Přitom mi nařídí, co si za ně mám pořídit a do kdy a pokud tak neučiním, budu mu muset vrátit 180 korun s 20% pokutou. No, neberte to!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …