Miroslav Macek: Ty potvory těsně před tím, než se odnaučily žrát, chcíply!

04.08.2022 13:07 | Glosa

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ty potvory těsně před tím, než se odnaučily žrát, chcíply!
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Dřevo, které jsme vozili z Ruska, už z Ruska vozit nemůžeme. Kupujeme ho z Číny, která ho nakoupí v Rusku a my ho pak budeme vozit přes oceán,“ vysvětluje majitel českobudějovického Koh-i-nooru Bříza, proč musí zdražit tužky.

***

Česko se už letos může obejít bez ruského plynu. Cena bude extrémně vysoká.
Tak zní jeden z titulků seznamzprávy.cz. Připomíná mi to historku o sedlákovi, který odnaučoval krávy žrát, ale ty potvory těsně před tím, než se to naučily, chcíply.

***

Americký prezident Biden má opět covid. Podle Bidenova lékaře O'Connora se jedná o vzácný případ návratu infekce po léčbě antivirovým přípravkem Paxlovidem. Biden je proti nemoci plně očkovaný, čtvrtou posilovací dávku dostal letos v březnu.
Pokud byste se snad domnívali, že očkování proti covidu může způsobovat poruchy imunity, jste antivaxer a ruský šváb.

***

Uvažuje se o dani z neočekávaného zisku. Už vidím, jak česká vláda silně zdaňuje zbrojaře a farmaceutické firmy a dále logicky zavádí dotace z neočekávané ztráty. Zatím jen výhodně půjčila ČEZu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.