Miroslav Macek: Uprchlíci? Podnikatelé s naší debilitou. Babiš? Pěkně plaťte a držte hubu!

27.07.2015 8:35

Pondělní glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Uprchlíci? Podnikatelé s naší debilitou. Babiš? Pěkně plaťte a držte hubu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ministerstva mají požadavky vůči rozpočtu o 57 miliard vyšší než vloni. Někdo naklonoval soudruha Středulu?

Podniky Andreje Babiše loni čerpaly dotace v celkové výši 1,654 miliardy korun. Meziroční nárůst byl 47 %. A ne, abyste v tom hledali souvislost s Babišovým nástupem do politiky. Pěkně plaťte a držte hubu!

Uprchlíci = podnikatelé s naší debilitou.

Poslanec Zdechovský z uprchlického tábora v Italii:

Většina z nás si po chvíli myslí, že nejde o uprchlíky. Navíc při delší době a opakovaní stejných otázek se většina z „uprchlíků“ začíná do odpovědí zaplétat. S přibývajícím časem máme stále více rozpačité pocity. Ale nejsem soudce ani policista. Proto nechávám další postřehy bez komentáře. Obrázek si udělejte sami:

Všichni shodně tvrdí, že chtějí z Itálie odejít - nejčastěji do Velké Británie nebo Německa. Ptají se nás, kdy je Italové pustí.
Ptáme se na převaděče. Žádné převaděče neznají - naložili je na loď, odvezli na moře a nechali na pospas. Jak se dostali přes moře, když neumí řídit loď. Nikdo nám logicky neodpoví.
Většina z přítomných tvrdí, že jejich žena s dítětem jsou v Německu. Na otázku ve kterém městě si nedokáží vzpomenout, tak jako na jméno svého dítěte nebo ženy...
Většina "uprchlíků" zná výborně své práva. Poučují nás o tom, co Italové dělají špatně a ptají se nás, kdy dostanou peníze. Stěžují si na pomoc. Jídlo se prý nedá jíst. Mohl jsem ochutnat jejich jídlo, které je velmi kvalitní. Celá delegace zažívá první rozpaky.
Do Libye se prý dostali z Nigérie většinou automobilem. Prý za to nezaplatili ani euro. Údajně to nebylo složité.
V Libyi prý museli pracovat půl roku jako otroci a za to se dostali na překupnickou loď. Na otázku, co konkrétně dělali, nedokáží moc odpovědět. Často tvrdí, že něco stavěli.
V zařízení pro uprchlíky najdete řadu nápisů - mnoho z nich je napsaných vlastní krví. Mnoho nápisů jsou protesty proti tomu či onomu.
Na otázku, co by chtěli dělat v Evropě, nikdo z nich moc neví odpověď. Hlavně tu chtějí zůstat a ptají se nás, zda jim v tom pomůžeme.
Všichni nám shodně tvrdí, že jsou křesťané a že jsou pronásledováni. Proto tady musí zůstat. Naučenost frází je očividná.
Někteří se rozčilují, že nemají přístup k internetu a facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.