Miroslav Macek: V žádném případě se nesmíme dozvědět, kolik našich daní ministerstvo utratilo

25.08.2022 14:23 | Glosa

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: V žádném případě se nesmíme dozvědět, kolik našich daní ministerstvo utratilo
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Musíme Ukrajině pomoci, aby konflikt přečkala s co nejmenšími ztrátami a aby nakonec zvítězila. Širším zájmem naší země je, aby byl ruský imperialismus konečně zastaven,” uvedl premiér Petr Fiala při zahájení pravidelné týdenní porady českých velvyslanců v Praze.
Mýlí se, jediným zájmem občanů Česka je mít vládu, která se stará jen a jedině o to, aby republika vzkvétala a její občané žili spokojeně a šťastně. Nebezpečí plynoucí z rudozelených „bolševiků mysli“ ve vedení USA, EU a většiny evropských států je mnohem a mnohem nebezpečnější, než udánlivý ruský imperialismus.

***

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

Ministerstvo zdravotnictví uzavřelo smlouvu s americkou firmou Pfizer o dodávkách antivirového léku Paxlovid na covid-19 do konce letošního roku. První část má dorazit v září. V úterý to sdělil mluvčí Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.
„Tato smlouva umožňuje objednávat podle potřeby. Nespotřebované léky se tak nebudou muset hradit ze státního rozpočtu, jako tomu bylo v některých případech dříve, například u monoklonálních protilátek,“ uvedl mluvčí Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.
Částku, kterou léky budou stát, podle Jakoba však kvůli důvěrnému režimu smlouvy není možné sdělit.
Jinak řečeno:
V žádném případě se nesmíme dozvědět, kolik našich daní ministerstvo utratilo a zda by se na výrobce nemělo vztahovat mimořádné zdanění. Mimochodem, vsaďte se, že na farmaceutické firmy se vztahovat nebude. Jsou totiž mocnější, než všechny vlády dohromady.

***

Velká Británie už v červnu dosáhla nulové závislosti na ruské ropě, ačkoliv si tento cíl stanovila až na konec roku 2022. Ruskou ropu ostrovní země nahradila dodávkami ze Saúdské Arábie, Kuvajtu, Nizozemska a Belgie. Blíží se také úplnému odstřihnutí od ruského plynu a od množství dalších ruských komodit, které byly omezeny sankcemi. Podle britských dodavatelů energií nyní musí britská vláda v příštích dvou letech vydat až 100 miliard liber (3 biliony korun) na ochranu britských domácností před energetickou krizí.
Tolik zpráva. Předpokládám, že všichni Britové jsou s tím srozuměni, neboť jinak by nezamhouřili oka strachem, že je Rusko v rámci svých imperialistických choutek obsadí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…