Miroslav Macek: Vedle Nord Streamu 1 a 2 by to chtělo ještě zrušit Evropskou unii

19.10.2022 11:10 | Glosa

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Vedle Nord Streamu 1 a 2 by to chtělo ještě zrušit Evropskou unii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Z usnesení Evropského parlamentu ze dne 6. 10. t. r.:
Evropská parlament opakuje svou výzvu k okamžitému a úplnému embargu na ruský dovoz fosilních paliv a uranu a k úplnému zrušení plynovodů Nord Stream 1 a 2, aby se zastavilo financování Putinovy válečné mašinérie z peněz EU; vyzývá k dalšímu zákazu nákupu, dovozu a přepravy titanu, hliníku, mědi, niklu, palladia, rhodia a surových a zpracovaných diamantů z Ruska nebo přes Rusko do EU a dovozu výrobků ze železa a oceli pocházejících z Ruska nebo vyvážené z Ruska, včetně železné rudy a polotovarů, s cílem snížit ruské příjmy; vyzývá k tomu, aby byl minimalizován přístup Ruska k základním průmyslovým zdrojům, technologiím a službám, zejména těm, které potřebuje vojenský průmysl agresorského státu.
Dodávám:
Vedle Nord Streamu 1 a 2 by to chtělo ještě zrušit Evropskou unii, která naletěla strýčkovi Samovi, a která sní o soběstačnosti, aby se ovšem stala zcela závislou na USA, zvláště když budeme nadále devótně poslouchat a zkomplikujeme si ekonomické vztahy s Čínou.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

***

i.dnes:
Na závod v Jaroměři dopadla ztráta ruského trhu po napadení Ukrajiny Ruskem. Juta ukončila provoz tkalcovny, která vyráběla tkaniny pro podstřešní fólie, vyvážené do Ruska.
Dodávám:
Na závod v Jaroměři nedopadla ztráta ruského trhu po napadení Ukrajiny, ale po vyhlášení protiruských sankcí.

***

Jan Lipavský:
Dnes jsme schválili tréninkovou misi EU EUMAM. Ta pomůže s výcvikem ozbrojených sil na Ukrajině. Podařilo se také vyjednat další prostředky z Evropského mírového nástroje EPF na vojenskou pomoc Ukrajině. Česko je a bude s Ukrajinou, dokud nezvítězí.
Raději bez komentáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…