Miroslav Macek: Vítězné fanfáry ukrajinského prezidenta nelze neslyšet

16.09.2022 12:52 | Glosa

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Vítězné fanfáry ukrajinského prezidenta nelze neslyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Dlouholetý zaměstnanec českého ministerstva zahraničí spolupracoval s ruskou Službou vnější rozvědky (SVR) a vynášel jí tajné informace, napsal ve čtvrtek web Deníku N s odkazem na premiéra Petra Fialu (ODS), ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) i Bezpečnostní informační službu (BIS). Ta pracovníka odhalila a roky sledovala. Lipavský Novinkám potvrdil, že dotyčný člověk už na ministerstvu nepracuje.
Dodávám:
Když jej BIS roky sledovala, určitě májí tlustou knihu toho, co prozrazoval. Ta by stála za vydání, protože by to určitě byl velice úspěšný humoristický román ze současné české historie.

***

Evropský parlament odhlasoval, že Maďarsko již nelze považovat za plnohodnotnou demokracii. Teď jsou na řadě Maďaři, kteří by si měli odhlasovat, že Evropský parlament je většinově rudozelený blbinec.
Hlasování jako hlasování…

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

***

Nelze neslyšet vítězné fanfáry ukrajinského prezidenta a jeho západních podporovatelů, že Rusko je v defenzivě, obraz války se otočil a oslabené a neschopné Rusko nakonec před moderními západními zbraněmi a morální převahou Ukrajinců kapituluje.
Byl bych s těmito úvahami velice opatrný. Výsledkem současné situace podle mého názoru nebude ruská kapitulace, ale eskalace, s důrazem útoků na životně důležitou infrastrukturu Ukrajiny. Také hůře pro nás.

***

Obchodní obrat mezi Ruskem a Japonskem se dle japonských zdrojů v srpnu zvýšil o 31 % ve srovnání se stejným obdobím v roce 2021. Například dovoz ruského zkapalněného zemního plynu (LNG) se v srpnu zvýšil o 211 % ve srovnání s loňským rokem a v cenovém vyjádření o 386 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…