Miroslava Jozová: Využívání aplikací typu Uber zlepšuje dopravní situaci

15.11.2017 15:50

Vyjádření Miroslavy Jozové, tiskové mluvčí společnosti Uber

Miroslava Jozová: Využívání aplikací typu Uber zlepšuje dopravní situaci
Foto: pixabay.com
Popisek: Dopravní zácpa

“Způsob, jakým se pohybujeme v našich městech, se rychle mění a vyvíjí. Právě proto se více než 170 000 Pražanů pravidelně spoléhá na služby společnosti Uber, aby se stisknutím jednoho tlačítka spolehlivě a bezpečně přepravili po městě. Využívání aplikací typu Uber, společně s veřejnou dopravou a dalšími možnostmi přepravy, účinně zlepšuje dopravní situaci, odstraňuje dopravní zácpy, zlepšuje kvalitu ovzduší ve městech a snižuje potřebu parkovacích kapacit,” říká Miroslava Jozová, tisková mluvčí společnosti Uber.

Uber je globální aplikace, která poskytuje servis pro více než dva miliony lidí každý den – stovky tisíc lidí (170 tisíc aktivních cestujících) využívá aplikaci v Praze denně.

  • Doprava je pro mnoho lidí problematická – v mnoha městech je obtížné se se dostat z jednoho konce města na druhý.
  • Uber je jeden z nejbezpečnějších, nejspolehlivějších a nejdostupnějších způsobů dopravy.
    - Podle TNS Aisa je Uber nejoblíbenější aplikací pro smluvní přepravu v Praze (79 % lidí).

Technologie společnosti se zaměřuje na bezpečnost jak cestujících, tak řidičů.

  • Před tím, než je řidič schopen používat aplikaci, společnost provádí přísné kontroly týkající se jak řidiče, tak i jeho vozidla.
  • Poskytujeme naši technologii řidičům v souladu se standardní dohodou o spolupráci, která upravuje používání naší aplikace. Všichni řidiči jsou registrovaní podnikatelé a zcela nezávislí provozovatelé / nebo jsou registrováni u tzv. fleet partnera. Jednotliví řidiči nebo partneři jsou ze zákona povinni platit veškeré nezbytné daně a sociální pojištění a jsou registrovaní plátci daně - což je jasně stanoveno v dohodě s řidiči. Zajišťujeme řidičům podporu od účetních společností, které jim poskytují poradenství při plnění svých daňových povinností.
  • Všechny platby v aplikaci Uber jsou elektronicky zaznamenány a propojeny s uživatelskými účty. To znamená, že všechny transakce jsou plně transparentní a dohledatelné, což přináší potřebnou transparentnost odvětví, které je tradičně založeno na hotovosti.

Řidiči jsou spokojeni se spoluprací s Uberem.

Spokojenost v ČR patří mezi nejvyšší v Evropě.

  • Legislativa bohužel ve své současné podobě nedefinuje moderní digitální technologie a vztahuje se pouze na tradiční taxislužby. Domníváme se, že stávající regulaci je důležité modernizovat.

Uber je odlišný od klasických taxislužeb a je zejména doplňkem taxislužby a MHD. Jde o řešení městské mobility, které pomáhá efektivně využívat auta a nabízí místním obyvatelům a turistům více možností. Společnost na českém trhu bude pokračovat v konstruktivním dialogu s orgány o vývoji moderního regulatorního rámce, který podpoří rozvoj služeb, jako je Uber, jako například v dalších zemích EU - Finsku, Estonsku, Litvě, Francii, Velké Británii nebo Portugalsku.

Vrchní soud v Olomouci dospěl k závěru, že společnost Uber nenabízí taxislužbu, proto předběžné opatření není opodstatněné - Toto rozhodnutí je v rozporu s dalšími rozhodnutími v České republice. Protichůdná soudní rozhodnutí pouze zdůrazňují fakt, že je potřeba jasně definovat služby typu Uber, které každý den přináší výhody více než 170 000 lidí v Praze.

Podle mediální analýzy poslední stávky taxikářů v průběhu září a začátku října - pouze 17 % z komentářů veřejnosti (internetové diskuze a sociální sítě) chování taxi podporovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …