Mladí konzervativci apelují na poslance: nehlasujte pro Rusnokovu vládu

07.08.2013 20:10

Rusnokově vládě by neměla být vyslovena důvěra, mají jasno Mladí konzervativci. Apelují proto otevřeným dopisem na poslance. "Vláda je a musí být odvozena od výsledku svobodných a demokratických voleb do Poslanecké sněmovny," zdůrazňují přitom Mladí konzervativci.

Mladí konzervativci apelují na poslance: nehlasujte pro Rusnokovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vše je marné, Rusnokův kabinet důvěru nedostává

"Jsme přesvědčeni, že by prezident měl respektovat demokratickou většinu v Poslanecké sněmovně a ne svádět s parlamentem válku a uzurpovat si moc, která mu dle naší ústavy nenáleží," vysvětluje, proč se rozhodli Mladá konzervativci oslovit poslance, jejich předseda Jiří Fremr. 

Ve svém dopisu tak Mladí konzervativci viní prezidenta republiky z pošlapání svrchovanosti parlamentu a varují před nestabilitou spojenou s přechodem k poloprezidentskému režimu. "Nevyslovením důvěry této vládě dáte šanci prezidentu republiky na reparát výkonu funkce v čele státu a sami sobě příležitost vrátit naši zemi k politicky kulturním, vyspělým a tradičním demokraciím západního typu," uzavírají Mladí konzervativci. 

Mladí konzervativci jsou občanským sdružením mladých lidí pravicového zaměření od 15 do 35 let věku. Dlouhodobě spolupracují mladí konzervativci s ODS. Bývalými členy Mladých konzervativců byli například místopředseda Poslanecké sněmovny Jiří Pospíšil, předseda klubu europoslanců ODS Jan Zahradil, primátoři Plzně a Olomouce Martin Baxa a Martin Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…