Naděžda Kavalírová: Kdybych byla delegátkou, můj hlas Mirce Němcové by byl jasný

19.01.2014 16:48

Zdravice Konfederace politických vězňů.

Naděžda Kavalírová: Kdybych byla delegátkou, můj hlas Mirce Němcové by byl jasný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Naděžda Kavalírová

Vážený pane předsedo, vážení delegáti a delegátky 24. kongresu ODS, vážení přátelé,

zdravím Vás jménem KPV ČR a děkuji za pozvání. Prosím, omluvte moji neúčast, nepodařilo se mi časově uspořádat jiné úkoly.

Jako stálí hosté Vašich kongresů jsme vždy vyjadřovali své sympatie. Stejně tak je tomu i letos, kdy se ODS dostala do nepříznivé situace kvůli volebnímu neúspěchu. Prostě věříme, že nepřestanete hájit lidskou svobodu, demokratický politický řád a prosazovat vše, co slouží ku prospěchu této země. V tom jsme s Vámi zajedno a budeme Vás také podporovat.

Scházíte se, delegáti a delegátky, abyste podali svědectví o dosavadní činnosti ODS a vyhlásili pracovní program, který bude klíčový pro další směřování pravicové politiky. Ano, to je politika, kterou uznávají bývalí političtí vězni a se kterou šli v minulosti do boje o demokracii této země. Podle Masaryka a nejen něho, ale i jiných vzácných mužů a žen této země, kam neodmyslitelně patří Dr. M. Horáková.

Do pravicové politiky patří samozřejmě vzdělávání na všech stupních, zajišťované státem jako jedinou jistotou, a sociální politika v celém rozsahu. Na tom, jak to vše provedete, jak najdete cestu z této krize, závisí do budoucna postavení Vaše i celé země. Neztraťte cennou hřivnu, jíž je členská základna a přátelé ODS. Postupujte proto opatrně v oblasti sociální politiky a obzvláště citlivě v utváření názorů na poskytování vzdělání. Prosím, mějte na paměti, že máte zodpovědnost i za nás, za politické vězně, z nichž mnozí jsou členy ODS.

Vážili jsme si vždy vystupování a rozhodování Vašich členů v zastupitelských orgánech. Mimořádné sympatie chováme k paní Miroslavě Němcové pro její pevný charakter, hluboce lidské chápání všeho dění a nezlomnou víru v budoucnost, za což jí vyslovujeme vřelý dík a věříme, že takto je chápána nejen námi, ale i členstvem ODS. Kdybych byla delegátkou kongresu ODS, byla by moje volba jasná a nezpochybnitelná: paní Mirka Němcová.

Vašemu kongresu vyslovujeme přání úspěchu, nalezení správných cest do budoucnosti, upevnění jednotky a volbu té nejlepší hlavy do vedení strany.



MUDr. Naděžda Kavalírová

reklama

autor: ODS

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …