Nebezpečí hrozící turistům je pryč, tvrdí Egypt

22.10.2013 8:42

Egypt je bezpečná země, o bezpečí našich turistů se starají nejen bezpečnostní orgány, ale všichni Egypťané. ParlamentnímListům.cz to řekl guvernér provincie Rudé moře Tarik il Mahdí. Podle něj je zapotřebí, aby se lidé přestali bát jezdit do Egypta, protože Egypt není jen Káhira.

Nebezpečí hrozící turistům je pryč, tvrdí Egypt
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„Egypt má 83 milionů obyvatel a do Káhiry, která je samo o sobě obrovská se zhruba 10 miliony obyvatel, to je 550 kilometrů. Naší hlavní devízou tady je skvělé počasí, které je nádherné nejen v létě, ale i v zimě,“ řekl guvernér jedné z 28 egyptských provincií.

Tisíce spolupracovníků policie v pohotovosti

Podle Tarika il Mahdího si jsou lidé kolem Rudého moře dobře vědomí, že je živí hlavně turisté, a proto je i v jejich vlastním zájmu, aby se tu lidé cítili bezpečně a nikomu se zde nic nestalo. „O bezpečnost zahraničních hostů se starají nejen policie a bezpečnostní složky, ale také všichni obyvatelé Hurghady a dalších měst kolem Rudého moře, kteří s nimi spolupracují a sbírají pro ně informace,“ uvedl Tarik il Mahdí.

A bezpečnost kolem Rudého moře zaregistrovali už i zahraniční cestovní kanceláře. Tento víkend například obnovila prodej a lety do Hurghady největší ruská cestovní kancelář. Stále častěji v resortech také kromě češtiny a ruštiny zní angličtina a němčina. „Hodně evropských států sem vyslalo své zástupce, aby zkontrolovali bezpečnost v Hurghadě. A všichni Evropané si situaci kolem Rudého moře pochvalují,“ tvrdí guvernér Tarik il Mahdí.

Klidně nakoupit i na diskotéky mimo hotely

To ParlamentnímListům.cz potvrdil i 26letý Patrik Mitáš z Prahy, který v Hurghadě pracuje už sedmým rokem. „Bydlím ve městě, chodím běžně po ulicích Hurghady, skoro každý den zajdu na diskotéku. Cítím se bezpečně,“ řekl Mitáš. Pro zlepšení image a na důkaz bezpečnosti panující v regionu také posledního října v Hurghadě vystoupí egyptská národní opera z Káhiry.

Podle guvernéra Hurghady mají úřady, armáda a policie jak na centrální, tak i místní úrovně pro případ opakování nepokojů připraveny krizové plány. Podrobnosti, například zda jsou připraveny bezpečné evakuační trasy na letiště, však odmítl sdělit. „Nebudeme ovšem tady odhalovat svoje karty,“ řekl stroze Tarik il Mahdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.